Sulankstomų telefonų era: štai ką kuria „Motorola“, bet tai bus kitoks sprendimas nei „Samsung“ ar „Huawei“  ()

Kurį laiką buvo pranešama, kad „Motorola“ planuoja išleisti lankstomą telefoną. Iki šiol kompanija neužsiminė apie tokį prietaisą, tačiau dabar įmonė patvirtino, kad šis telefonas yra ruošiamas. Vis dėlto panašu, kad kompanijos dizaino metodas skirsis nuo kitų gamintojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai vykusiame interviu su „Motorola“ pasaulinio produkto viceprezidentu Dan Dery buvo aptariamas pirmos kartos kompanijos lankstomas telefonas. Pranešama, kad „Motorola“ jau kurį laiką dirbo ties nauju telefono dizainu. Dery taip pat pranešė, kad priešingai nei „Samsung Galaxy Fold“ ar „Huawei Mate X“, „Motorola“ gamybos lankstomas telefonas neturės ekrano išorėje. Tą patvirtina kompanijos patentas, kuriame pastebimas horizontalus lankstymo mechanizmas, kuris primena garsųjį „RAZR“ atverčiamą telefoną.

Po plastikinio OLED telefono su plastikine plėvele bandymų, kompanija priėjo išvadą, kad išorinis ekranas yra jautrus įbrėžimams, o tai daro neigiama įtaką jo patvarumui. Taigi, vietoje trapaus išorinio ekrano „Motorola“ naudos didžiulį vidinį ekraną, kuris gali būti sulenktas per pusę.

Kompanija užsiminė, kad lankstomas telefonas bus pristatytas ne vėliau negu kitų gamintojų lankstomi telefonai, taigi galima tikėtis, jog prietaisas bus pristatytas vasarą. „Motorola“ taip pat svarsto naudoti vieną ekraną, kuris galėtų būti sulenktas du kartus. Tokiu būdu būtų sumažinta įbrėžimų rizika. Tai reiškia, kad telefonas turėtų du vyrius ir po dviejų sulenkimų būtų matomas tik trečdalis ekrano.

Tinkamai paruoštas prietaisas galėtų būti labai kompaktiškas. Vis dėlto kol kas „Motorola“ neišsprendė techninių bėdų, kurios kilo dėl šio dizaino, taigi, kompanijos pirmasis telefonas nenaudos dviejų vyrių. „RAZR“ primenantis telefonas sukeltų nostalgiją ir tai galėtų padidinti „Motorola“ pasirodysiančio prietaiso pardavimus. Kol kas nėra aišku, ar telefonas palaikys 5G ryšį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: EkranuTaisymas.lt
EkranuTaisymas.lt
(10)
(4)
(6)

Komentarai ()