Kažkas tarp kvailystės ir genialumo - į viešumą iškilo įdomus „Ford“ priedo pikapams patentas  (0)

„Ford“ neabejotinai yra vienas iš pikapų rinkose lyderių - niekas neišdrįs tuo suabejoti. Ir ta sėkmė neatėjo veltui, „Ford“ tikrai žino, kaip pagaminti gerą pikapą. Tačiau ką tik į viešumą iškilo vienas iš „Ford“ patentų, kuriame matosi netradicinis priedas pikapui. Pažvelkite į eskizą - negi nepanašu į kažkokį namie sukurtą priedą?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ford“ šį patentą pateikė dar 2017 metais, tačiau į viešumą jis iškilo tik šiemet. Eskizuose matoma pikapo kito teatro sistema. Ir kalba neina apie kokį nors didelį ekraną salone - patente matomas projektorius, didelis ekranas ir pora garso kolonėlių sumontuoti tiesiai krovinių skyriuje. Tačiau keisčiausia tai, kad konstrukcija yra labai paprasta.

Išskleidžiamas ekranas yra sumontuotas ant teleskopinio stiebo, montuojamo arčiau kabinos galo. Ant panašios konstrukcijos arčiau krovinių kėbulo galo sumontuotas projektorius ir kolonėlės. Viskas taip paprasta, kad atrodo, jog nagingas žmogus tokią sistemą greitai susikonstruotų pats. Štai kaip sistema atrodo:

Aišku, visa konstrukcija gali būti išardyta ir sutalpinta tame krovinių kėbule. Galima nuspėti, kad tokia sistema net nebūtų labai brangi, bet kodėl „Ford“ turėtų pardavinėti tai, ką jau dabar galima įsigyti nuėjus į elektronikos prekių parduotuvę? Pasirodo, visa tai - tik pavyzdys ir tikrasis išradimas slepiasi kur kas giliau.

Patente „Ford“ rašo, kad pikapų vairuotojai dažnai imasi modifikuoti krovinių skyrius taip, kad juose galėtų tvirtinti įvairius daiktus. Dažnas pikapo savininkas ten ima gręžti skyles, kad galėtų įrengti dviračių ar motociklų laikiklius. Tos skylės tampa korozijos židiniais, kurie po to gali imti plisti. Todėl „Ford“ klientams nori pasiūlyti paprastus gamyklinius laikiklius, prie kurių būtų galima tvirtinti įvairius aksesuarus.

Štai prie tokio krovinių skyriaus šone sumontuoto laikiklio būtų galima tvirtinti įvairius daiktus. Pavyzdžiui, lauko kino sistemą. Kodėl „Ford“ kaip pavyzdį pasirinko būtent projektorių ir ekraną, pasakyti sunku. Viena vertus, lauko kino teatrai nėra visiškai pamiršta idėja. Tačiau motociklų laikikliai tikriausiai išradimą būtų iliustravę geriau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(5)
(1)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: