Itin kokybiškas automobilinis vaizdo registratorius su 8 MP jutikliu, 4K raiška, GPS duomenimis, išmaniosiomis funkcijomis ir svarbiausia, aukštos kokybės vaizdo įrašais („Blackvue DR900S-1CH“ apžvalga, Video)  ()

„Blackvue DR900S-1CH“ – tai aukštos klasės automobilinis vaizdo registratorius su daugybe papildomų įdomių ir naudingų funkcijų. Šis įrenginys yra pagamintas Pietų Korėjoje ir pasižymi puikia kokybe, bet ar jis vertas 359 eurų? Pabandykime tai išsiaiškinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Blackvue DR900S-1CH“  popieriuje

„Blackvue DR900S-1CH“ atkeliauja kokybiškoje standžioje ir stebėtinai tvirtoje dėžutėje. Viduje randame, aišku, pats registratorių, instrukcijas, maitinimo laidą, 32 GB atminties kortelę, dvipusės lipnios juostelės lopinėlį ir dar kelis smulkesnius priedus. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad gamintojas pasistengė parodyti gražų gestą pridėdamas „MicroSD“ kortelę ir specialų USB skaitytuvą, tačiau šie komponentai iš tikrųjų yra būtini įrenginio valdymui. Būtent per atminties kortelę yra valdomi pagrindiniai „Blackvue DR900S-1CH“ nustatymai , todėl gamintojas nepataria naudoti trečiųjų šalių kortelių.

Pats vaizdo registratorius yra cilindro formos ir neturi jokio ekrano. Ant jo matome vos vieną mygtuką, kuris įjungia „Wi-Fi“. Taip pat galima pastebėti kelias perspėjimo švieseles (viena nurodo, kad filmuojama, kita praneša apie veikiantį GPS). Registratoriaus korpuse matome kelias aušinimui skirtas angas – įrenginį dengiančia apsauginę plėvelę reikėtų iš karto nuimti, kad tos angos būtų atviros.

„Blackvue DR900S-1CH“ laikiklis leidžia įrenginį reguliuoti vertikalioje plokštumoje (aukštyn-žemyn). Horizontaliai registratorius negali būti pasukamas, todėl klijuojant jį prie stiklo reikės įsitikinti, kad pasirinktas geras apžvalgos kampas. Įrenginį lengva išimti, jei nesinori jo palikti automobilyje. Pats registratorius yra pakankamai mažas, kad pasislėptų už galinio vaizdo veidrodėlio, o ilgą maitinimo laidą nesunku paslėpti po automobilio salono apdailos detalėmis. Tam, beje, pakuotėje yra ir plastikinis skverbtukas.

„Blackvue DR900S-1CH“ turi 8 megapikselių sensorių ir filmuoja maksimalia 4K raiška 30 kadrų per sekundę greičiu. Ši kamera gali filmuoti ir „FullHD“ raiška 60 kadrų per sekundę greičiu. Objektyvo kampas – 168 laipsniai.

Verta trumpai pristatyti ir išmaniąsias funkcijas. „Blackvue DR900S-1CH“ turi „Wi-Fi“ prieigą (2,4+5 GHz), kuri leidžia prie įrenginio prisijungti išmaniuoju telefonu. Tai padeda nustatyti tinkamą kameros filmavimo kampą bei peržiūrėti vaizdo įrašus. Įdomu tai, kad „Blackvue DR900S-1CH“ turi ir prieigą prie debesies, kuriame galima kaupti vaizdo įrašus. Tai taip pat reiškia, kad, jei jūsų automobilis ar garažas turi interneto ryšį, šį registratorių galima pasiekti nuotoliniu būdu – panašiai kaip IP kamerą. Žinoma, norint naudotis šia funkcija reikės pasirūpinti įrenginio maitinimu – reikės baterijos arba kaip nors prijungti registratorių taip, kad šis veiktų ir išjungtus automobilio variklį.

„Blackvue DR900S-1CH“ turi ir stovėjimo režimą. Vėlgi, jei pasirūpinsite įrenginio energija, jis veiks ir automobiliui stovint. Taigi, jei aikštelėje kas nors įvyks, registratorius išsaugos šį vaizdo įrašą ir užfiksuos įvykio laiką. Tai – labai naudinga funkcija, bet vėlgi – norint ja pasinaudoti reikės sugalvoti, iš kur registratoriui gauti energijos.

Ką rasime „Blackvue DR900S-1CH“ pakuotėje?

Kalbant apie energiją, „Blackvue DR900S-1CH“ neturi baterijos, bet turi kondensatorių. Jis yra skirtas įrašams užbaigti – failai yra išsaugomi ir netikėtai nutrūkus energijos tiekimui. Ir tai iš tikrųjų veikia puikiai – bandymų metu nebuvo prarastas nei vienas įrašas.

Kelionės su „Blackvue DR900S-1CH“

Ko galima norėti iš automobilinio vaizdo registratoriaus? Manau, kad svarbiausios jo savybės yra gera vaizdo įrašų kokybė bet kokiu paros metu, kiek įmanoma paprastesnis valdymas ir vairuotojo darbo neapsunkinimas. Taigi, šias tris sritis ir peržvelkime.

1. Vaizdo įrašų kokybė

„Blackvue DR900S-1CH“ filmuoja tiesiog puikiai. Vaizdo įrašai yra platūs, juose lengva įžiūrėti valstybinius automobilių numerius ir kitas detales. Numeriai pranyksta tik itin ryškioje saulės šviesoje bet ir tada tik trumpam, kol pasikeičia apžvalgos kampas.

Norėdami pamatyti visą „Blackvue DR900S-1CH“ vaizdo įrašo kokybę, pasirinkite aukščiausią rezoliuciją, kokią leidžia jūsų techninės galimybės. Youtube pagal nutylėjimą dažniausiai siūlo mažesnę raišką, kurią galima nesunkiai pasikeisti. Šis vaizdo registratorius filmuoja 4K raiška ir, savaime aišku, įrašai gražiausiai atrodo pasirinkus būtent tokią rezoliuciją.

„Blackvue DR900S-1CH“ filmuoja dieną

168 laipsnių objektyvas įtraukia labai platų gatvės vaizdą, spalvos yra labai ryškios ir, sakykime, gražios. Tai nėra veiksmo kamera, tačiau filmavimo kokybe „Blackvue DR900S-1CH“  lenkia ir daug labiau specializuotų įrenginių.

Dienos metu „Blackvue DR900S-1CH“ neturi jokių problemų iš esmės jokiose situacijose. Tiesioginė saulės šviesa, žinoma, gali trumpam apakinti kamerą, tačiau net ir tokiose ekstremaliose situacijose, kai besileidžianti saulė šviečia tiesiai į priekinį stiklą visi eismo dalyviai išlieka pastebimi. Aišku, daug daugiau detalių užfiksuojama filmuojant 4K raiška, bet tuomet įrašų failai yra didesni ir juos perskaityti gali ne visi prietaisai.

Tamsiuoju paros metu vaizdo įrašų detalumas neišvengiamai suprastėja. Kamera iš esmės mato viską, ką mato vairuotojas pro priekinį stiklą, bet jau ne taip detaliai kaip dieną. Automobilių valstybinius numerius įžiūrėti yra pastebimai sunkiau, tačiau tiesa yra ta, kad pagal šį rodiklį „Blackvue DR900S-1CH“ nenusileidžia kitoms kameroms. Tiesiog filmuoti naktį yra sudėtingiau. Gatvės žibintų šviesoje išryškėja net menkiausi stiklo nešvarumai ar įbrėžimai. Kita vertus, kaip minėta, pagal šį rodiklį šis registratorius nenusileidžia konkurentams.

„Blackvue DR900S-1CH“ įrašas, filmuotas naktį

„Blackvue DR900S-1CH“ taip pat stebėtinai gerai įrašinėja garsą. Automobilio variklio garsas, posūkių signalai, kelio duobės - visi šie garsai patenka į įrašą. Iš dalies garsą sustiprina ir tai, kad pats įrenginys yra priklijuojamas prie priekinio stiklo, kuris vibruoja kartu su varikliu.

Trumpai tariant, „Blackvue DR900S-1CH“ daromi vaizdo įrašai yra pakankamai detalūs ir aiškūs. Dienos metu jie yra tiesiog puikūs, naktį - vidutiniški. Jei ketinate filmuoti kelių vaizdelius savo „Youtube“ kanalui, tai nėra blogas pasirinkimas, tačiau, žinoma, šis įrenginys geriau atlieka savo tiesioginį darbą – kaupia informaciją apie eismo įvykius.

2. Naudojimo patogumas

„Blackvue DR900S-1CH“ neturi ekrano ar mygtukų, todėl jokių jo funkcijų negalima valdyti tiesiai pačiame įrenginyje. Teks parsisiųsti išmaniąją programėlę, kuri padės nustatyti tinkamą filmavimo kampą, peržiūrėti įrašus, pakeisti filmavimo režimą. Tačiau kur kas patogiau nustatymus pavyks keisti kompiuterine programa.

Kadangi įrenginys neturi mygtukų ir ekrano, visas jo funkcijas turėsite pasiekti kompiuterine programa. Tai yra šioks toks nepatogumas. Reikės išimti atminties kortelę, ją įstatyti į pridedamą USB adapterį, parsisiųsti „Blackvue“ programą. Joje galėsite keisti pačius įvairiausius nustatymus, įskaitant vaizdo įrašų ilgį (1, 2 arba 3 minutės), filmavimo raišką, ryškumą, laiko žymę, jutiklių jautrumą, „Wi-Fi“ slaptažodį ir taip toliau. Pasirinkus norimus nustatymus vėl reikės grąžinti kortelę į įrenginį. Nors būtų patogiau šiuos nustatymus keisti tiesiai pačiame įrenginyje, suprantama, kad to padaryti neįmanoma.

Apie pasirinktą režimą ir veikiantį GPS informuoja nedidelės švieselės galinėje registratoriaus dalyje. Bandymų metu nekilo jokių problemų, tačiau šios šviesos visada yra uždengtos veidrodėliu ir vairuotojas jų negali gerai matyti. Kita vertus, „Blackvue DR900S-1CH“ tiesiog nereikalauja dėmesio – užvedate automobilį, įrenginys įsijungia ir galite riedėti pirmyn.

„Blackvue DR900S-1CH“ filmuoja automatiškai, nereikia atskirai pasirinkti naktinio režimo ar kitų panašių nustatymų. Todėl kai tik sureguliuosite įrenginį pagal savo poreikius, galėsite apie jį pamiršti ir prisiminti, kad jį turite tik tuomet, jei pateksite į eismo įvykį. Tiesa, vidutiniškai reikia apie 3 minučių, kol įrenginys užmezga GPS ryšį, todėl vėliau peržiūrėdami vaizdo įrašus kelionės pradžioje galite nematyti savo greičio ar buvimo vietos.

3. Vairuotojo blaškymas

Geriausi vaizdo registratoriai yra tie, kurie tarsi pranyksta ir apie save neprimena visos kelionės metu. „Blackvue DR900S-1CH“ toks ir yra. Visų pirma, jis gražiai pasislepia už galinio vaizdo veidrodėlio ir tampa visiškai nematomu. Tai – puiki vieta vaizdo registratoriui. Tai, kad „Blackvue DR900S-1CH“ neturi ekrano gali būti laikoma ir privalumu – jo tiesiog nėra periferiniame matymo lauke. Jei šis registratorius turėtų ekraną, tikriausiai jį norėtumėte montuoti žemiau, kur jis labiau blaškytų ir kenktų matomumui.

„Blackvue DR900S-1CH“ kalba. Jis praneša apie pradėtą filmavimą, pakeistą filmavimo režimą ar nutrūkusį „Wi-Fi“ ryšį. Jei nustatytas standartinis aukštas jautrumo lygis, pajudėjus su stovėjimo režimu įrenginys balsu praneš apie patirtą smūgį. Jei naudojamas „Wi-Fi“, po kiek laiko (standartiškai, po 10 minučių) jis pats automatiškai išsijungia ir įrenginys apie tai praneša. Tačiau, jei jums trukdo kalbantis registratorius, šią funkciją galima išjungti minėtoje kompiuterio programoje.

Beje, nenustebkite pastebėję, kad jūsų „Blackvue DR900S-1CH“ po kelionės pasidaro šiltas. Tikriausiai šilumą skleidžia vidiniai įrenginio komponentai, tačiau prie pastebimai aukštesnės temperatūros prisideda ir pati saulė – juk registratorius yra tiesiai priešais priekinį stiklą.

„Blackvue“  programa

Norėdami naudoti „Blackvue DR900S-1CH“ registratorių turėsite parsisiųsti ir „Blackvue“ programą. Ji reikalinga ne tik nustatymams, bet ir vaizdo įrašų peržiūrai. „Blackvue“ programoje galima priartinti vaizdo įrašus –  taip geriau įsižiūrėsite į smulkesnes detales. Žinoma, jei filmuojate 4K raiška, priartinti pavyks žymiai geriau. Būtent dėl to vaizdo įrašo pavyzdyje ne visus numerius įmanoma įžiūrėti, o štai programoje juos galima priartinti ir pamatyti aiškiau. Taip pat vos vieno mygtuko paspaudimu galima įjungti sulėtinimo funkciją.

Pati programa pasižymi paprastu, tamsiu dizainu. Pagrindinis ekranas, žinoma, yra skirtas grojamam vaizdo įrašui, o pilnas failų sąrašas rodomas kairėje. Pakanka prijungti atminties kortelę prie kompiuterio ir failų sąrašas atsiranda programoje.

Apatiniame kampe yra GPS duomenys. Nors, tikriausiai, pagrindinė GPS modulio užduotis yra greičio fiksavimas, „Blackvue DR900S-1CH“ taip pat seka ir jūsų maršrutą „Google Maps“ platformoje. Taigi, galima peržiūrėti, kur, kada ir kokiu greičiu važiavote.

Nustatymai pasiekiami „Settings“ skiltyje, žymimoje tradiciniu krumpliaračiu. Čia galėsite keisti ir pačios programos nustatymus (kalbą, matavimo vienetus) bei registratoriaus funkcijas. Rekomenduojame iš karto atkreipti dėmesį į filmavimo raišką ir jautrumą bei išjungti garsinius pranešimus, jei manote, kad jie jus erzins.

Apskritai, „Blackvue“  programa yra patogi, ja lengva naudotis. Problema tik tai, kad ja naudotis yra tiesiog būtina. Įprasti kompiuterio vaizdo įrašų leistuvai negali groti „Blackvue“  registratoriaus failų – privalote juos peržiūrėti telefono programėlėje arba didžiojoje programoje. Taip pat nėra jokio patogaus būdo keisti nustatymus tiesiog kelyje.

Verdiktas

„Blackvue DR900S-1CH“ yra itin kokybiškas automobilinis vaizdo registratorius. Jis tarsi pranyksta automobilyje, neblaško, netrukdo vairuoti ir savo funkcijas vykdo labai gerai. Šis įrenginys tiesiog spindi kokybe nuo to momento, kai į rankas paimate pakuotę. Išmaniosios funkcijos taip pat yra didelis privalumas – įrašus laikyti debesyje yra labai patogu, o  pasiekti registratorių nuotoliniu būdu yra naudinga vien dėl saugumo. Aišku, šiomis funkcijomis naudotis ne taip ir paprasta – reikės pasirūpinti energijos šaltiniu bei interneto ryšiu. Jei jums ekranas ir galimybės greitai keisti nustatymus nėra svarbūs, šį įrenginį rekomenduojame.

Privalumai

  • Puiki vaizdo kokybė filmuojant dieną, nebloga naktį. 8 MP jutiklis ir 4K raiška yra dideli „Blackvue DR900S-1CH“ privalumai
  • Labai aukšta gaminio kokybė ir puikus laikiklis, iš kurio registratorių galima išimti per sekundę.
  • Išmaniosios funkcijos – „Wi-Fi“ bei prieiga prie „Blackvue“ debesies.
  • Daugybė detalių nustatymų – raišką, jutiklių jautrumą, perspėjimo signalus ir visas kitas funkcijas galima sureguliuoti tiksliai pagal savo poreikius.
  • „Blackvue DR900S-1CH“ visiškai pranyksta automobilyje ir visiškai netrukdo vairuotojo darbui.

Trūkumai

  • Iš pakuotės išimtas registratorius yra nustatytas 4K raiškai ir H.65 kodavimui. Tai reiškia, kad įrašai užims daugiau vietos, kai kurie kompiuteriai jų net negalės perskaityti. Šiuos nustatymus reikėtų peržiūrėti dar prie pradedant naudoti įrenginį
  • Lengviausiai nustatymai keičiami specialioje programoje kompiuteryje – kelyje juos keisti sunku.

Dėkojame parduotuvei fedingas.lt, kuri suteikė galimybę praktiškai išbandyti „Blackvue DR900S-1CH“ registratorių. Jei susidomėjote, „Blackvue DR900S-1CH“ galite įsigyti fedingas.lt.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(5)
(1)

Komentarai ()