Kinijos žiniasklaida skelbia, kad jau stabdomos „Huawei“ telefonų gamybos linijos: tai būtų rimtas smūgis kompanijai  ()

Kinijos leidinys „South China Morning Post“ skelbia, kad įvairios elektroninės įrangos surinkimo gamykla „Foxconn“, kurios pagrindinė būstinė yra Taivane ir kuri gamina „Apple“, „Xiaomi“ ir kitų prekės ženklų išmaniuosius telefonus, pastarosiomis dienomis sustabdė kelias „Huawei“ telefonų surinkimo linijas, rašo „Forbes“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2019-06-04 Kinijos žiniasklaida skelbia, kad jau stabdomos „Huawei“ telefonų gamybos linijos: tai būtų rimtas smūgis kompanijai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Foxconn“ sprendimą lėmė sumažėjusios užsakymų apimtys iš „Huawei“. Leidinys informaciją skelbia remdamasis „asmenų, kurie artimai susipažinę su situacija, tačiau paprašė neatskleisti jų vardų“, liudijimais.

Oficiali „Huawei“ komunikacija yra priešinga, nei anoniminių informacijos šaltinių teiginiai: „Huawei“ atmeta šiuos teiginius. Mūsų pasaulinės gamybos apimtys yra normalios, be pastebimų pakitimų į kurią nors pusę.“

Oficialiai šiuo metu „Huawei“ yra antras pagal dydį išmaniųjų telefonų gamintojas pasaulyje. Tačiau įvertinus dabartinę situaciją darosi panašu, kad Kinijos bendrovė ne tik kad nepasieks užsibrėžto tikslo aplenkti „Samsung“ ir tapti pasauliniu šios rinkos lyderiu, bet ir turės sunkumų ginant antrą poziciją.

Anksčiau šį mėnesį rinkos tyrimų bendrovė IDC skelbė, kad „vertinant gamintojus, vienintelė išsiskirianti įmonė buvo „Huawei“, kuri įtvirtino savo poziciją antroje išmaniųjų telefonų gamintojų pozicijoje ir buvo vienintelis iš didžiųjų telefonų gamintojų, kurio rinkos dalis pirmą 2019 metų ketvirtį didėjo. Įspūdinga tai, kad lyginant su praėjusių metų statistiniais duomenimis įmonė pirmą šių metų ketvirtį pasiekė 50,3 proc. prekybos apimties augimą, pardavė 59,1 mln. telefonų ir užėmė 19 proc. rinkos. Dabar „Huawei“ atsidūrė netoli „Samsung“ ir pasaulinės rinkos lyderio pozicijos“.

Vidinis „Huawei“ tikslas buvo pavyti ir aplenkti „Samsung“ iki metų pabaigos. „Vystantis naujai situacijai kol kas per anksti sakyti, ar sugebėsime šį tikslą pasiekti. Visi sunkumai mus sustiprina, ir veiksmais, ir mąstymu“, – sakė „Huawei“ priklausančio prekės ženklo „Honor“ prezidentas Zhao Mingas.

Po to, kai JAV įtraukė „Huawei“ į juoduosius prekybos partnerių sąrašus, pasaulyje nestigo pasvarstymų apie tai, kaip toks sprendimas paveiks naujų telefonų pardavimus bei kainas, taip pat – supirkimo kainas. Pirmosios pardavimų ataskaitos rodo, kad pardavimai mažėja, o supirkimo kainos smarkiai krito, todėl esamų „Huawei“ įrenginių turėtojams tampa sunkiau atsinaujinti savo telefoną. Kai kurie Jungtinės Karalystės mobiliojo ryšio operatoriai atsisakė prekybos „Huawei“ flagmanais.

Su kiek kitokiomis problemomis „Huawei“ susidūrė Honkonge, kur vietos žiniasklaida paskelbė, kad „daugybei“ „Huawei“ telefonų naudotojų jų įrenginiai pastaruoju metu veikia nepatikimai – netikėtai išsijungia ir tampa nebetinkamais naudoti. Žiniasklaida nurodo, kad taip nutiko po paskutinio operacinės sistemos naujinio išplatinimo praėjusią savaitę. Anot Honkongo žiniasklaidos, patogaus ir greito šios problemos sprendimo „Huawei“ nepasiūlė: vartotojai galėjo tik perrašyti savo telefonų operacinę sistemą, tokiu būdu prarasdami visus įrenginiuose saugotus duomenis.

Visiškai nenuostabu, kad tokie telefonų gedimai buvo siejami su JAV sankcijomis, dėl kurių „Google“ paskelbė nutraukianti bendradarbiavimą su „Huawei“. Tačiau iš tiesų bet kokie su šiomis sankcijomis susiję sprendimai niekaip neturėtų paveikti jau esamų telefonų veikimo. „The Asia Times“ nurodo, kad Honkongo Informacinių technologijų federacijos garbės pirmininkas Francisas Fongas teigė, kad situacija yra keista, nes gedimai ištiko daug skirtingų telefonų modelių. Jis įtarė, kad gedimai gali būti susiję su saugumo problemomis telefonams išsiųstuose naujiniuose.

Beveik neabejotina, kad žinios iš Honkongo tėra nepatogus sutapimas. Nėra jokių požymių, kad telefonai turėtų nustoti veikti dėl JAV sankcijų. Tačiau pačiai bendrovei blogų naujienų antplūdis – gedimai, sankcijos, krentantys pardavimai ir mažėjančios supirkimo kainos – yra sunkiai suvaldomas.

Šiuo metu „Huawei“ belieka tikėtis, kad Kinijos vyriausybės derybininkai suspės su amerikiečiais suderinti naują prekybos sutartį, kol „Huawei“ rinkos dalis nesusitraukė pernelyg stipriai. Manoma, kad per šias derybas „Huawei“ taps vienu iš svarbiausių derybinių svertų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(3)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: