Kinai ir toliau stebina pasaulį: 4000 mAh talpos akumuliatorių įkrovė vos per 13 minučių  ()

Jeigu anksčiau mygtukiniai ir išmanieji telefonai labiausiai mėgdavo lygintis tik kameros megapikselių skaičiumi (nors kiek vėliau atsirado ir suvokimas, kad ne kiekybė lemia kokybę), tai dabar Kinijos telefonų gamintojai rado naują lenktynių trasą: kieno telefono akumuliatorius įkraunamas greičiau. Ir bent jau kol kas šiose lenktynėse akivaizdus lyderis yra „Vivo“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Telefonų gamintojai, giminingi „Oppo“ ir „OnePlus“, pristatė savo „Super FlashCharge“ 120W telefonų akumuliatorių įkrovimo technologiją. Kol kas „gyvai“ tokių kroviklių nepriklausomi ekspertai ir žurnalistai dar negavo išbandyti, tačiau, anot oficialių įmonės pranešimų, naudojant šią technologiją, 4000 mAh talpos akumuliatorių nuo 0 iki 100 procentų galima įkrauti vos per 13 minučių. Deja, vieši pranešimai – tai viskas, kuo galima remtis rašant apie šį pasiekimą: „Vivo“ atstovai neatsakė į žurnalistų bandymus susisiekti ir gauti papildomų komentarų, rašo „The Verge“.

O viešu pranešimu, kaip jau tampa įprasta, tapo Kinijos socialiniame tinkle „Weibo“ patalpintas vaizdo įrašas, kuriame matoma, kaip vos per 16 sekundžių akumuliatoriaus įkrovimo lygis nuo maždaug 10 proc. paauga iki 13 procentų. Deja, įraše nėra nieko panašaus į visą įkrovimo ciklą.

Iki šiol „Vivo“ galėjo girtis „tik“ per 45 minutes įkraunamu 4000 mAh akumuliatoriumi – tokią galimybę suteikė žaidimų telefonui IQOO skirtas 44 W galios kroviklis.

Kovą „Xiaomi“ pristatė 100 W galios kroviklio sistemą, kuri 4000 mAh akumuliatorių turėtų įkrauti per 17 minučių, tačiau šios technologijos taip pat neįmanoma rasti jokiame komercinę rinką pasiekusiame telefone. Tad kol kas greičiausiai įkraunamas telefonas, kurį žmonės gali įsigyti, yra „Oppo Find X Lamborghini Edition“ su „Super VOOC“ krovikliu, kuris 3400 mAh talpos akumuliatorių užpildo per 35 minutes.

Galima tikėtis, kad „Vivo“ savo naująją kroviklio technologiją oficialiai pristatys jau ateinančią savaitę vyksiančioje „MWC Shanghai“ parodoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(4)
(3)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: