Pratins vairuoti kitaip: vos 1 km/val. viršijantiems vairuotojams – baudos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SaMaras 2019-07-12 23:14
Na jei visi taip važiuos, nebus didelė problema.. gal netgi padaugės ženklų leidžiančių važiuoti greičiau nei 50.. o dabar, vengia dėti ženklą „60“ nes ir taip visi tiek važiuoja, o uždėjus tokį visi važiuos 70.. bet kol 50 (anot straipsnio, bet realiai turbūt >80) procentų viršija.. tai praktiškai viršyti yra saugiau.. nei važiuot pagal ženklus
Shinigami 2019-07-13 20:21
Ar viršyti greiti yra saugiau, nei važiuoti pagal ženklus apsprendžia ne tai kiek vairuotojų jį viršiją, bet kiek avarijų yra padaromą. Yra šalių kuriose 100% nesilaiko KET, ar tai reiškia, kad nesilaikyti KET yra saugiau nei jo laikytis? Neseniai buvo straipsnis kuriame sakė, kad pavojingiausia ne pats greitis, o greičių skirtumas. Tačiau miesto gatvėmis gali važiuoti ne tik nauji ir greiti automobiliai, bet ir lėti kelininkai, dviratininkai ir t.t. Gal magistraliniuose keliuose ir nieko tokio didesnis greitis, bet miesto keliuose jis baisus ir tai įrodo avarijų statistiką. Ypač kai ją ligini su šalimis kuriose yra labai mažai viršijančių leistina greitį.
HardAxe 2019-07-15 11:15
kaip kažkas sakė lėčiau važiuoti visada saugiau. Avarijas padaro ir lenktynininkai, o jiem keliai paruošti saugūs ir be eimso. O jei važiuotume visi 20km/h turbūt niekas nežūtų. Jei rimčiau, tai pritariu Samaras. Tikėkimės, kad su griežta greičio kontrole, sektoriniais matuokliais, augančiom baudom ir gerėjančiais keliais atsiras protingai reguliuojamų kelių, su didesniu leidžiamu greičiu. Pvz geležinis vilkas. Juostų atkarpose gal 5, leidžiamas greitis 60, vidutinis - 90. Sėkmės visiem, kas nevietiniai.
Almiasas 2019-07-15 11:48
Na viršyti geitį keletu km/h galima visiškai nepiktybiškai. Tiesiog reikia susimontuoti šiek tiek aukštesnio borto padangas, ir kiečiau jas pripūsti oro - kokia 2.9 bar. Tai laisvai gali būti taip, kad spidometras rodys 70 km/h, o radaras fiksuos 75 km/h greitį. Reiktų kažkaip įvertinti visas paklaidas, ir taikyti didesnes tolerancijas, 1 km/h tai čia realiu atveju nesąmonė.