„Huawei“ ketina pereiti prie rusiškos operacinės sistemos?  (10)

JAV dar kartą įtraukė „Huawei“ į „juodąjį sąrašą“, draudžiantį naudoti šalyje Kinijoje sukurtas technologijas. Artėjant ateičiai, kai „Android“ taps neprieinama Kinijos išmaniųjų telefonų gamintojams, „Huawei“ ieško alternatyvų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis „Reuters“ pranešimu, „Huawei“ derasi su Rusija dėl „pilotinės programos“, kuria būtų siekiama pakeisti „Android“ į Rusijoje kuriamą operacinę sistemą „Aurora“.

Pradiniame etape „Huawei“ įdiegs „Aurora“ OS į tūkstančius planšetinių kompiuterių, kurie bus naudojami 2020 m. Rusijos gyventojų surašyme. Tačiau šaltiniai atskleidė, kad „Huawei“ turi ir didesnius planus Rusijoje kuriamai operacinei sistemai.

„Aurora OS“ yra atvirojo kodo „Sailfish OS Linux“ versija. Ją sukūrė Suomijos įmonė „Jolla“ ir kaip teigiama, joje daugiau dėmesio skiria saugumui bei privatumui.

Kaip teigia bendrovės atstovė spaudai, „Huawei“ domisi šiuo projektu. Kompanija pademonstravo ir planšetinių, kompiuterių, kurie gali būti naudojami tokiam projektui, pavyzdžius.

„Aurora OS“ priklauso valstybės kontroliuojamai telekomunikacijų bendrovei „Rostelecom“. Firma taip pat yra atsakinga už planšetinių kompiuterių, kurios bus naudojamos surašymui, parinkimą. Jei viskas vyks pagal planą, iki 2020 m. rugpjūčio mėn. „Huawei“ įdiegs „Aurora“ OS į 360 000 planšetinių kompiuterių.

Tai gali būti pirmasis „Huawei“ žingsnis keičiant iki šiol naudojamą „Android“. Be to, Kinijos technikos milžinė jau yra paleidusi savo operacinę sistemą – „Harmony OS“, kuri šiame etape yra skirta daiktų interneto įrenginiams, tačiau prireikus gali pakeisti „Android“.

Parengta pagal „Fossbytes“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(15)
(11)
(4)

Komentarai (10)