Solidus kirtis „Google“ - technologijų milžinė sutiko Prancūzijai sumokėti 945 mln. eurų.  ()

JAV interneto milžinė „Google“ sutiko sumokėti Prancūzijai 945 mln. eurų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai technologijų milžinė padarys, kad būtų nutraukta byla dėl mokesčių vengimo.

„Google“ sumokės 500 mln. eurų baudą dėl mokesčių vengimo ir dar 465 mln. eurų, kad būtų nutraukta byla, kurią iškėlė Prancūzijos mokesčių inspekcija, teigiama teismo posėdyje paskelbtame „Google“ ir Prancūzijos institucijų susitarime.

„Google“ atstovai patvirtino, kad bendrovė sumokės beveik milijardą eurų. Pasak jų, „Google“ džiaugiasi tuo, kad bus užbaigtas prieš daugelį metų kilęs ginčas su Prancūzija.

Pastaraisiais metais „Google“ pasirašė panašius susitarimus su Italija ir Jungtine Karalyste (JK). Tiesa, prancūzams „Google“ sumokės kur kas didesnę pinigų sumą nei italams ar britams.

„Google“ taip pat paragino valstybes imtis koordinuotų tarptautinės mokesčių sistemos reformų.

Prancūzijos teisingumo ministrė Nicole Belloubet ir biudžeto ministras Gerald'as Darmaninas pasveikino „galutinį sutarimą“ dėl visų klausimų. Ministrų teigimu, šis susitarimas su „Google“ yra dvejus metus trukusio Prancūzijos pareigūnų darbo vaisius.

„Šio ginčo baigtis – geros naujienos Prancūzijos viešiesiems finansams ir fiskaliniam teisingumui“, – sakoma ministrų pranešime.

N. Belloubet teigimu, susitarimas rodo, kad Prancūzijos institucijos turi visus įrankius užtikrinti sąžiningą mokesčių sistemos veiklą.

„Tai yra istorinis susitarimas mūsų viešiesiems finansams ir todėl, kad jis žymi eros pabaigą. Normalizuodamas „Google“ situaciją Prancūzijoje, susitarimas atliepia mūsų piliečių reikalavimus užtikrinti fiskalinį teisingumą“, – teigė G. Darmaninas.

Parengė Darius Mikutavičius

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(14)
(5)
(9)

Komentarai ()