Nauja televizijos era: priimtas 8K Ultra HD standartas  (12)

Vartotojų technologijų asociacija (Consumer Technology Association, CTA) oficialiai patvirtino naujos kartos televizorių standartą – 8K Ultra HD.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujo formato įrenginiams keliami šie reikalavimai: aktyvių vaizdo taškų skaičius turėtų būti mažiausiai 33 milijonai, spalvų gylis siekti 10 bitų, o skiriamoji geba – mažiausiai 7680 × 4320 pikselių. Įrenginiuose privalo būti įdiegta HDMI sąsaja, palaikanti nurodytą skiriamąją gebą.

Be to, standartu apibrėžti ir vaizdo atnaujinimo dažnių reikalavimai: ekranai turi palaikyti 24, 30 ir 60 kadrų per sekundę dažnius.

Naujos kartos televizoriai privalo palaikyti SD, HD ir 4K turinio konvertavimą iki 8K Ultra HD.

CTA taip pat pristatė 8K Ultra HD televizorių matricų logotipą. Gamintojai galės juo naudotis nuo 2020 m. sausio 1 d.

Reikia pažymėti, kad daugelis stambiausių kompanijų jau pristatė 8K televizorius. Tuo gali pasigirti „Samsung“, LG, „Sony“ ir kai kurie kiti gamintojai.

Taip pat pridursime, kad „Samsung“ mūsų šalyje jau parduoda 8K televizorius. Omenyje turime Q900R serijos modelius, kurie yra brangiausi Lietuvoje platinami televizoriai. Juose įgyvendinta dirbtinio intelekto pagrindu sukurta „8K AI Upscaling“ technologija, leidžianti padidinti vaizdo raišką iki 8K beveik nepriklausomai nuo originalaus vaizdo kokybės ir jo perdavimo būdo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(12)
(1)
(11)

Komentarai (12)