„Dyzelgeito“ skandalo proveržis: „Vokswagen“ vadovai sulaukė kaltinimų dėl manipuliavimo rinka  ()

Vokietijos prokurorai apkaltino automobilių gamybos milžinės „Volkswagen“ generalinį direktorių Herbertą Diessą, buvusį įmonės vadovą Martiną Winterkorną ir valdybos vadovą Hansą Dieterį Poetschą už manipuliavimą rinka, susijusį su „dyzelgeito“ skandalu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šie trys asmenys buvo apkaltinti tuo, kad „sąmoningai pavėluotai informuodavo kapitalo rinkas apie svarbius „dyzelgeito“ mokėjimų įsipareigojimus, taip nelegaliai paveikdami akcijų kainas“, pranešime teigė prokurorai.

Toks nuosprendis reiškia, kad trijulei gresia bylos nagrinėjimas. Pagrindinis bylos aspektas – „Volkswagen“ grupės 2015-aisiais vykdytas reguliuotojų manipuliavimas tikrinant 11 mln. automobilių dujų išmetimą.

Laboratoriniuose testuose variklio valdymo įrangos sistemomis buvo sumažinti azoto oksidų išmetimo kiekiai, tačiau keliuose teisiniai išmetimo limitai buvo viršijami 40 kartų.

H. Diessas, M. Winterkornas ir H. D. Poetschas apie tokį sukčiavimą niekam nepranešė, nors buvo įsipareigoję.

Rugsėjį naujienų agentūrai AFP H. Diessas teigė, jei šioje byloje bus nubaustas, paliks savo pareigas. 2015-aisiais skandalui iškilus, M. Winterkornas iš savo posto pasitraukė.

Vadinamasis „dyzelgeito“ skandalas sukrėtė „Volkswagen“ ir bendrovei jau kainavo daugiau nei 30 mlrd. eurų.

Bendrovės akcininkai pateikė bendrą ieškinį, reikalaudami apmokėti 9 mlrd. eurų žalos. Bylos nagrinėjimas prasidės rugsėjo 30 dieną, į kurį bus įtraukta beveik 400 tūkst. vairuotojų bylų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Lina Linkevičiūtė
(4)
(2)
(2)

Komentarai ()