Didingasis „Libra“ kriptovaliutos projektas byra tiesiog mūsų akyse? „PayPal“, „Visa“, „Mastercard“ ir kiti partneriai apleidžia projektą  (2)

„Facebook“ planai išplėsti savo „Libra“ kriptovaliutą susidūrė su rimtomis problemomis. Iš pradžių „Libra“ susidūrė su didžiųjų pasaulio šalių pasipriešinimu, o dabar ir kriptovaliutos partneriai apleidžia projektą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Partneriai „Facebook“ turėjo padėti sukurti galingą tinklą ir paskleisti „Libra“ valiutą po pasaulį. Tačiau praėjusią savaitę „PayPal“ pasitraukė iš „Libra Association“ – organizacijos, kuri turi prižiūrėti „Libra“ kūrimą ir paleidimą.

O dabar iš šio projekto pasitraukė ir tokie rinkos žaidėjai, kaip „Visa“, „Mastercard“, „Stripe“ ir „eBay“.

„Facebook“ kriptovaliutos planai sulaukė už finansų rinkų reguliavimą atsakingų institucijų kritikos ir ne viena didžioji pasaulio valstybė teigė, kad 2 mlrd. vartotojų turintis „Facebook“ ir jo kriptovaliuta „Libra“ yra grėsmė ekonomikai.

„Facebook“ reputacija jau ir taip buvo smarkiai kritusi, atsižvelgiant į JAV Teisingumo departamento vykdomą antimonopolinį tyrimą. O prie visos šios minios prisijungė ir viena iš kandidačių į JAV prezidentus Elizabetha Warren, paskelbdama apie planus suskaidyti megakorporacijas – įskaitant ir „Facebook“.

Europa taip pat netylėjo ir „Facebook“ bei „Libra Association“ susidūrė su Europos Sąjungos reguliavimo institucijų neigiamų požiūrių, o kai kurios šalys apskritai teigė, kad uždraus „Libra“ valiutos naudojimą.

Ar tai jau „Libra“ kriptovaliutos žlugimas, kaip kad spėjo kai kurie ekspertai? Kol kas yra per anksti taip teigti. Ir nors susiduriama su labai dideliais iššūkiais, „Libra Association“ rengiasi žengti toliau.

Buvęs „Libra Association“ bei „PayPal“ prezidentas ir dabartinis „Libra“ vadovas Davidas Marcusas pripažino, kad pastaroji žinia nebuvo „gera trumpajame laikotarpyje“, tačiau „išlaisvina“, kai „žinai, jog darai kažką tokio, kai aplinkui juntamas toks spaudimas“.

Marcusas taip pat teigia, kad du gigantai – „Visa“ ir „Mastercard“ – iš projekto pasitraukė dėl to, kad kol kas nėra „tinkamo teisinio aiškumo“ dėl „Libra“ kriptovaliutos ir leidžia suprasti, jog pasikeitus aplinkybėms, jie ir vėl galėtų prisijungti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(34)
(2)
(32)

Komentarai (2)