„Toyota“ erzina žurnalistus - Tokijo automobilių parodoje pristatė „e-šluotą“ (Video)  (1)

Tokijo automobilių paroda garsėja keistenybėmis. Čia galima pamatyti ir pašėlusių koncepcinių automobilių, kurie niekada nebus gaminami, ir mažų kompanijų prototipų, kurie net neatitinka elementariausių saugumo standartų, ir tikrų automobilių, kuriuos jau greitai išvysime gatvėse. Ir „Toyota“ stende stovinčią „e-šluotą“. Bet kas čia per daiktas?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visko gali būti, kad „Toyota“ tiesiog erzina žurnalistus. Turint omenyje, koks keistas yra šis daiktas, tai yra tikėtinas paaiškinimas. Arba visi pasaulio automobilių žurnalistai staiga kartu išprotėjo, o „Toyota“ pristatė kažką savaime suprantamo.

Istorija prasidėjo dar trečiadienį. „Toyota“ išplatino pranešimą spaudai, kuriame buvo aprašytas „Toyota Mobilumo parkas“. Tai - didelis „Toyota“ stendas Tokijo automobilių parodoje, skirtas tik ateities technologijoms. Tai - robotai, autonominiai automobiliai, siuntinių pristatymo transporteriai, autonominis mobilus pirmosios pagalbos punktas ir daug kitų keistų, bet suprantamų išradimų. Jei dėžė gali turėti ratus, tai „Toyota“ juos jai uždės ir pavadins šį nejudantį, bet krūvą LED švieselių išpuoštą kūrinį ateities žmogaus mobilumo sprendimu ir mes visi paplosime ir paprašysime visą tai pakartoti ir kitais metais.

Tačiau šiame pranešime spaudai vienas daiktas buvo šiek tiek kitoks. Tai - „Toyota e-broom“, kurią ir matote nuotraukoje viršuje. „e-šluota“, atrodo, galėtų būti bet kas - kažkoks šluotos ir dulkių siurblio hibridas, išmaniųjų namų aksesuaras ar net virtualios realybės žaidimų įrenginys. Bet ne, tai yra dar vienas mobilumo sprendimas.

„Ji skrenda oru? Pats patirk ateities judrumą! Sukurta pagal dangumi skrendančių raganų šluotų išvaizdą, ši mobilumo platforma apjungia žmone ir mašinas, suteikianti žmonėms judėjimo džiaugsmo“ - taip buvo aprašyta „Toyota e-broom“. Viduryje pranešimo spaudai, be jokio išskyrimo ar paaiškinimo. Visų kitų robotų ir transporterių paskirtys buvo paminimos jau pirmu sakiniu ir visi tie daiktai bent jau teoriškai galėjo būti tikri.

O gal taip „Toyota“ nori pasakyti, kad niekas tame stende nėra tikro? Gal taip išduodama tiesa, kad visa tai tėra iliuzija apie ateitį ir tie transporteriai irgi tėra tiek pat tikri, kaip raganų šluotos?

Bet pagaliau sulaukėme oficialios „Toyota“ prezentacijos ir ta šluota vėl buvo prisiminta. „Pagaliau sužinosime kas tai!“, su palengvėjimu atsiduro automobilių žurnalistai nuo perdėto mąstymo garuojančiomis galvomis. „Toyota“ vadovas Akio Toyoda žengė į sceną ir energingai pristatinėjo vieną modelį po kito. Animacija, šokiai ir šviesos šou vedė žurnalistus į atsakymą.

„Aš vadinu šį daiktą „magiška šluota“. Jei apsilankysite „Toyota“ stende, galėsite ant jos užšokti ir išbandyti. Kol kas ji neskrenda“, pasakė Toyoda, kol scenoje ratus suko riedutininkas su ta nelemta šluota tarp kojų.

„Toyota e-broom“ nuo 8:55

Nieko ta šluota nedaro. Tai nėra pokštas, bet tai nėra ir rimtas daiktas. Tai yra tik butaforija su permatoma kate viename gale ir kažkuo panašiu į spalvotą šluotą kitame. Tikriausiai taip ir liksime nesužinoję, ką galvojo „Toyota“ marketingo specialistai, kai jiems kilo ši idėja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(10)
(-4)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: