Tai - mažiausias pasaulio pistoletas, kurio šūvis yra silpnesnis už smūgį kumščiu (Video)  (2)

Kai kurių daiktų vardai jiems tinka tiesiog juokingai gerai. Štai, pažvelkite į „Kolibri“, mažiausią pistoletą pasaulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„2mm Kolibri“ mažiausiu laikomas santykinai. Iš tikrųjų, mažesnių pistoletų yra buvę, tačiau jie nebuvo parduodami žmonėms arba naudojo negaminamą amuniciją. Kitaip tariant, „2mm Kolibri“ yra mažiausias praktiškas pistoletas pasaulyje. Bent jau toks turėjo būti.

Franzas Pfannlas dar 1910 metais užpatentavo 2,7 mm dydžio šovinio dizainą. Pfannlas buvo laikrodžių gamintojas, todėl jam patiko kurti mažus metalinius mechanizmus. Tačiau jis nemanė, kad pistoletas, kurį jis pristatė 1914 metais, bus tik meno kūrinys ir kolekcionierių džiaugsmas - jis iš tikrųjų galvojo, kad „2mm Kolibri“ yra praktiškas.

„2mm Kolibri“ buvo labai mažas ginklas ir užtaisytas svėrė apie 220 gramų (greičiausiai, dar mažiau). Išimamoje apkaboje tilpo 6 labai maži šoviniai. Šį ginklą buvo galima patalpinti bet kur - bate, pirštinėje, moteriškoje kosmetinėje. Tai buvo tiesiog mielas, mažas ir pakankamai saugus pusiau automatinis pistoletas savigynai. Na, bent jau jo gamintojai taip manė.

„2mm Kolibri“ buvo toks mažas, kad gamintojui net nepavyko suformuoti graižtvų. Tai reiškia, kad kulka skriedama nesisuko. Tai ir pats vamzdžio trumpumas lėmė, kad „2mm Kolibri“ buvo nepaprastai netaiklus ginklas. Bet ir tai nebuvo svarbu, nes net ir pataikius jis padarydavo mažai žalos.

Mažytė vos 0,2 gramus sverianti kulka vamzdį palikdavo 200 metrų per sekundę greičiu. Tai reiškia, kad šūvio energija siekė vos 4 džaulius. Palyginimui, įprastas žmogus gali kumščiu suduoti 10-15 džaulių smūgį.

Tačiau „2mm Kolibri“ buvo gaminamas ir perkamas. Šio pistoleto gamybą nutraukė Pirmasis pasaulinis karas, tačiau maža apimtimi ji buvo atnaujinta po jo. Iki 1938 metų pagaminta maždaug tūkstantis šių pistoletų, kurie dabar yra medžiojami kolekcionierių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(11)
(5)
(6)

Komentarai (2)