Neįprasta kovinė raketa „AGM-114R9X Hellfire“: vietoje sprogmenų – ašmenys (Video)  ()

Įvairios kariuomenės naudoja raketas oras-žemė „AGM-114 Hellfire“. „Paprastai šios raketos naudojamos naikinant šarvuotus taikinius iš sraigtasparnių. Vėlesnės versijos pritaikytos naudoti iš bepiločių „Predator“, siekiant sunaikinti aukštos vertės taikinius su kuo mažesne žala aplinkiniams.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2019-12-12 Neįprasta kovinė raketa „AGM-114R9X Hellfire“: vietoje sprogmenų – ašmenys (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Raketos greitis apie 1 600 kilometrų per valandą, o skrydžio nuotolis – apie 11 km. Tikslumui pasiekti, raketa valdoma lazeriu“, – pasakoja Lietuvos kariuomenės atsargos majoras ir ginkluotės entuziastas Darius Antanaitis.

Tačiau pasak kario, kokia tiksli bebūtų ši raketa, sprogimo metu susidaro skeveldros, sprogimo banga ir kiti žalojantys veiksniai, kurie gali padaryti žalos ir ten, kur jos nereikia.

„Todėl buvo sukurta kita „Hellfire“ atmaina – „AGM-114R9X Hellfire“. Ji ypatinga tuo, kad vietoj sprogmenų naudoja ašmenis“, – aiškina D.Antanaitis.

Pasak jo, pati raketa panaši į „normalią“ su sprogmenimis – ir skrydžio metu elgiasi panašiai – tačiau priartėjus prie taikinio, raketa išskleidžia į šonus ašmenis. „Pati raketa, dėl savo masės ir greičio, turi pakankamai kinetinės energijos pramušti transporto priemonės stogą ir sukapoti ten esančius taikinius į gabalus“, – teigia atsargos majoras.

Jo nuomone, tai labai įdomus ir tikrai originalus sprendimas. „Vienas iš pavyzdžių, kada iš tiesų mąstoma „už dėžutės ribų“ (angl. thinking outside the box, red. past.). Šis elegantiškas sprendimas ne tik buvo rastas, bet ir sėkmingai įgyvendintas. Puikus pavyzdys, kai nestandartinis mąstymas gali atnešti puikius rezultatus“, – apibendrina D.Antanaitis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(9)
(2)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: