Pigesnių elektromobilių nebus: „Tesla“ ir „General Motors“ turėtų būti nusivylę – mokesčių reforma dėl elektromobilių žlugo ir dėl to, kad įsikišo Donaldas Trumpas  (21)

„Tesla“ ir „General Motors“ (GM) viltys dėl elektromobilių mokesčių reformos žlugo ir pranešama, jog tai įvyko dėl JAV prezidento Donaldo Trumpo įsikišimo. Jis taip pat grasino, kad jei šis įstatymas bandys atkeliauti iki jo stalo – jo tikrai nepasirašys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šią savaitę JAV Kongresas svarstė naują elektromobilių mokesčių įstatymą, kuriuo turėjo būti skatinama įsigyti elektromobilius.

Atnaujintas įstatymas tiesiogiai liestų „Tesla“ ir „General Motors“ kompanijas.

Šiuo metu mokesčių lengvatos įsigyjant elektromobilius yra taikomos tokiu atveju, kai gamintojas jų parduoda iki 200 000 vienetų.

Tačiau „Tesla“ ir „GM“ tapo pirmaisiais, kurie šią ribą jau peržengė, tad šių automobilių pirkėjai netenka mokesčių lengvatos.

Todėl pranašumą įgija „Audi“, „BMW“, „Ford“ ir kitos automobilių kompanijos, kurios iš esmės vėluoja išleisti savo elektra varomas transporto priemones.

Kad būtų to išvengta ir išlaikytos panašios konkurencinės sąlygos bei tuo pačiu skatinama pirkėjus įsigyti elektromobilius, naujajame įstatymo projekte buvo numatyta, jog automobilių gamintojui peržengus 200 000 ribą ir neviršijus 400 000, būtų taikoma federalinė 7 000 JAV dolerių mokesčių lengvata elektra varomai transporto priemonei.

Tačiau „Bloomberg“ praneša, kad šis įstatymas atsidūrė aklavietėje. Debbie Stabenov, viena senatorių, siekusių naujojo elektromobilių mokesčių įstatymo patvirtinimo, teigė, kad taip nutiko dėl Donaldo Trumpo įsikišimo:

„[Šiam įstatymui] Buvo didžiulis prezidento pasipriešinimas. Aš nežinau kodėl Baltieji Rūmai nori stabdyti naujų darbo vietų kūrimą ir automobilių pramonės ateitį.“

„Bloomber“ informuoja, kad Baltieji Rūmai tiesiogiai siekė numarinti šį įstatymą:

„Pasak dviejų su šiuo klausimu susipažinusių žmonių, Baltųjų Rūmų pareigūnai įspėjo įstatymų leidėjus, kad jei jie bandys išplėsti mokesčių lengvatas elektromobiliams, bus imtasi priemonių. Ši problema [mokesčių lengvata elektromobiliams] yra ypač aktuali tarp konservatyviai nusistačiusių, kurie mano, jog ši lengvata yra naudingiausia turtingiesiems Kalifornijos gyventojams ir Tesla kompanijai.“

Keli kiti leidiniai jau praneša, kad įstatymų leidėjas atsisakė planų išplėsti mokesčių lengvatas elektrinėms transporto priemonėms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(32)
(9)
(23)

Komentarai (21)