Pirmosios ausinės pasaulyje su „HDR“ technologija ir įspūdingais parametrais – garso kokybė tokia, kad net ausys vibruoja. Labai galingos belaidės ausinės, bet tinka ne visiems („Origem HS-3“ apžvalga, Foto)  (2)

„Origem HS-3“ belaidės ausinės pasižymi tokiomis puikiomis savybėmis, kaip „Bluetooth 5.0“, atsparumu vandeniui (IPX5), greituoju baterijos įkrovimu, valdymu balsu, nuotoliniu kameros valdymu ir kt. Netgi teigiama, kad tai yra pirmosios pasaulyje ausinės su „HDR“ technologija. O kas čia per naujovė? Kokia garso kokybė? Dėvėjimo patogumas? Po savaitės su šiomis ausinės galiu pasakyti, kad jos man paliko didelį įspūdį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pakuotės turinys

„Origem HS-3“ ausinės atkeliauja simpatiškoje ir labai išvaizdžioje dėžutėje. Iškart matyti, kad gamintojas tam skyrė rimtą dėmesį ir tokias ausines yra tikrai ne gėda padovanoti artimiesiems.

Dėžutės priekyje matome pavaizduotas ausines, jų modelio pavadinimą, kompanijos logotipą ir dar keletą sakinių informacijos.

Nugarėlėje surašytos esminės „Origem HS-3“ ausinių specifikacijos, įspėjimai dėl tinkamo baterijos naudojimo ir matome, jog produktas atitinka tarptautinius standartus – tad yra visiškai saugus naudoti.

Pakuotės viduje randame tvarkingai ir saugiai supakuotas pačias „Origem HS-3“ ausines, USB-microUSB laidą, dėkliuką, 4 skirtingo dydžio ausinių pagalvėlių poras, papildomą ausinių lankelių paminkštinimo porą ir trumpesnę bei išsamią naudojimosi instrukcijas (anglų, vokiečių, prancūzų, italų, ispanų ir kt. kalbomis).

Ausinių baterijos įkrovimo laidas, pagalvėlės ir lankelio paminkštinimai yra sudėti šiame dėkliuke.

Išorėje matyti kompanijos užrašas, vidinė dalis tokia švelni liesti ir jame laisvai telpa pačios ausinės ir įkrovimo laidas. Ausinių dėkliukas yra pagamintas labai kokybiškai.

Žinoma, jis yra kiek didesnis nei įprastų belaidžių TWS ausinių ir nešiotis džinsinių kelnių kišenėje nėra ypatingai patogu.

Šaltuoju metų laiku šis dėkliukas lengvai telpa striukės kišenėje, o štai šiltuoju metų laiku jau reikės jį įsidėti į kokį nors krepšį ar kuprinę.

Dėkliuko nugarėlėje yra ir kilpelė, tad jį iš esmės galima pasikabinti ant diržo – čia jau kam kaip patogiau.

Maišelyje turime šias 4 skirtingo dydžio poras pagalvėlių ir atsarginę porą ausinių lankelių paminkštinimų.

Paminkštinimai yra lankstūs, malonūs liesti, gerai priglunda prie odos ir nedirgina. Ausų pagalvėlės taip pat yra kokybiškos.

Tik čia nebijoke eksperimentuoti ir sau išsirinkti patį tinkamiausią dydį. Nuo to priklausys ausinių dėvėjimo patogus ir pačio garso kokybė.

Taip pat yra ir papildomas ausinių laido segiklis. Jis skirtas papildomai prilaikyti laidui ir, kad jis mažiau judėtų, kai patys labai aktyviai judėsite ir sportuosite.

USB-microUSB laidas yra maždaug pusės metro ilgio, su kokybiškomis jungtimis.

„Origem HS-3“ ausinių išvaizda, pagaminimo kokybė, dėvėjimo patogumas ir valdymas

„Origem HS-3“ ausinių išvaizda man labai patinka. Šitas raudonos ir juodos spalvos derinys atrodo nuostabiai.

Ausinės pagamintos iš plastiko ir metalo. Taip pat jos yra atsparios vandeniui – IPX5 standartas – tad neverta baimintis dėl netikėto lietaus.

Ausinės pagamintos labai kokybiškai ir mano ausų kanaluose laikosi puikiai.

Metalinis lankelis gerai priglunda už ausies ir šių ausinių praktiškai neįmanoma pamesti. Net ir labai aktyviai judant, jos vis tiek tvirtai laikosi.

Čia tik svarbiausia pasirinkti tinkamą ausinių pagalvėlių dydį. Paeksperimentuokite ir pasižiūrėkite kuris pagalvėlių dydis jums asmeniškai tinka geriausiai.

Šis momentas yra labai svarbus, nes nuo to priklauso ne tik ausinių dėvėjimo patogumas, bet ir pati garso kokybė.

Iš pradžių buvau pasirinkęs per mažą ausinių pagalvėlių dydį ir nors ausinės laikėsi ganėtinai tvirtai – daugiausiai dėl lankelių – bet garso kokybė buvo vidutinė.

Kai pasirinkau tinkamo dydžio ausinių pagalvėles, garso kokybė ženkliai pagerėjo ir jos dar geriau laikosi mano ausų landose.

Ant valdiklio yra visi reikalingi mygtukai, mikrofonas bei microUSB įkrovimo jungtis, kuri paslėpta po guminiu dangteliu. Kaip jau ir galite nuspėti, norėčiau, kad čia būtų C-tipo USB jungtis, bet galima gyventi ir su microUSB.

Pats valdiklis yra labai patogus naudotis, pirštais lengvai juntami mygtukai ir gerai reaguojantys į paspaudimus.

Yra ir šviesos indikatorius, kuris informuoja apie poravimą, skambinimą, baterijos įkrovimą ir kt.

Tačiau geriausias dalykas, kad komandas galima duoti balsu ir net nereikia prieš tai sakyti kažkokių specialių žodžių, aktyvuojančių šias balso komandas.

Tereikia pasakyti „Play Music“ ir ausinės pradės leisti dainą ar vaizdo įrašą. Valdymas balsu puikiai veikia ne tik klausantis muzikos, bet ir žiūrint vaizdo įrašus. Reakcija į duodamas komandas yra greita.

Net ir kam nors skambinant nereikės spausti mygtuko – atsiliepti ir atmesti skambutį galima tiesiog balso komandomis. Tad šios balso komandos yra aktyvios nuolatos.

Angliškai kalbančiose šalyse galbūt tai gali kelti keblumų, nes tiesiog su kolega besikalbant galima netyčia ištarti šiuos žodžius - nors ir tai yra mažai tikėtina – bet Lietuvoje tai visiškai neaktualu.

Plius, smagu ir tai, kad galima aktyvuoti telefone esančius „Siri“ ir „Google“ balso asistentus. Tereikia ausinėms pasakyti „Hello VoiceQ“ ir tada aktyvuojami balso asistentai, kuriems liepiame rasti kokią nors informaciją, dainą, skambinti ir pan.

Dar viena šauni savybė, kad su šiomis ausinėmis galima nuotoliniu būdu valdyti telefono kamerą.

Tereikia telefone įjungti kamerą ir paspaudus pagrindinį valdiklio mygtuką, padarysime nuotrauką. Smagi papildoma funkcija.

„Origem HS-3“ suporavimas, baterija ir garso kokybė

„Origem HS-3“ suporuoti su įrenginiais pavyko be jokių problemų. Belieka tik 2 sekundes palaikyti nuspaudus pagrindinį ausinių valdiklio mygtuką, išgirsime ausinėse moterišką balsą tariant „Power ON“.

Tada įjungiame savo įrenginyje „Bluetooth“, susirandame „Origem Crazy Mix“ ir susiejame.

Smagu ir tai, kad ausines galima suporuoti su keliais įrenginiais ir jos automatiškai prisijungia prie paskutiniųjų dviejų įrenginių, vos tik įjungiame „Bluetooth“.

Kitaip tariant, galima šokinėti per įrenginius: paleidžiu groti dainą kompiuteryje, muzika groja „Origem HS-3“ ausinėse; sustabdau muziką ir iškart paleidžiu groti dainą telefone – ir toji daina groja ausinėse. Nereikia nieko papildomai poruoti ir perjunginėti. Labai patogus dalykas.

„Origem HS-3“ baterija

Baterijos energijos užtenka muzikos klausytis apie 6,5 valandos. Ir čia tuo atveju, kai garso lygis yra maždaug apie 50 %.

Klausytis muzikos prie 100 % man jau yra per garsu. Tad mėgstantiems muzikos klausytis labai garsiai – šios ausinės yra puikus pasirinkimas.

Telefone taip pat galima matyti kiek ausinių baterijoje yra likę energijos, tik pats gradavimas yra kiek įdomus. Skaičiai mažėja kas 20 %, o ne po vieną.

Taip pat ausinės pačios informuoja apie mažą energijos lygį: pradeda raudonai mirksėti šviesos indikatorius ir balso asistentė kas minutę vis kartoja „Battery Low“.

Įkrovimas yra labai greitas. Per 30 minučių įkrausime bateriją tiek, kad muzikos klausytis bus galima apie 5 valandas. Iki 100 % baterija yra įkraunama per 50 min.

Garso kokybė

Ši ausinių dalis man ypač patinka. Ausinės palaiko „SBC“, „AAC“ ir „aptX“ kodekus bei aprūpintos naujausiu „Bluetooth 5.0“ technologiniu sprendimu. O tai leidžia nutolti nuo įrenginio 10 metrų ir net būnant už sienos, gauti stabilų signalą. Žiūrėti vaizdo įrašus internete galima labai patogiai – jokio uždelsimo.

Tačiau jums tikriausiai smalsumą kelią toji „HDR“ technologija. Tokias raideles esame tikrai matę prie televizorių, bet juk čia ausinės.

Gamintojas nurodo, kad „Origem HS-3“ ausinėse yra naudojamas „HDR“ algoritmas, kuris, nepriklausomai nuo klausymosi garsumo lygio, analizuoja esamą aplinką ir subalansuoja visus tonus. Taip užtikrinami detalūs aukšti, švarūs vidutiniai ir galingi žemi tonai.

Ir turiu pasakyti, kad gamintojas yra teisus. Ausinių garso kokybė yra labai gera: garsas puikiai subalansuotas ir tolygus.

Tačiau dėl detalių aukštų tonų aš kiek nesutikčiau. Kaip ir dažnose belaidėse ausinėse, taip ir „Origem HS-3“ šiek trūksta aukštų tonų ir jų detalumo.

Vidutiniai tonai yra gerai subalansuoti ir malonūs, tik šiek tiek nukenčia vokalas.

Bet žemi tonai yra labai geri: daug detalumo, klausytis ritmingos ir būtent sportavimui tinkančios tonizuojančios muzikos yra tikras malonumas. Atrodo, kad ausys net vibruoja – jėgos šios „Origem HS-3“ ausinės tikrai turi.

Galutinis verdiktas

Pirmosios pasaulyje ausinės su „HDR“ technologija skamba įspūdingai, tačiau nemanykite, kad tai yra kažkokia visą rinką nunešanti inovacija.

Taip, technologija veikia gerai – garso kokybė labai gera, bet juk to ir turėtume tikėtis iš aukštos klasės belaidžių ausinių.

Tai ar verta įsigyti šias „Origem HS-3“ ausinės? Tikrai taip. Puikus garso balansas, IPX5 standartas, „Bluetooth 5.0“ ir intuityvus valdymas balsu veikia nuostabiai. Labai šaunios belaidės ausinės.

Minusai:

  • Man šiek tiek nepatinka pats ausinių dizainas, o konkrečiai – lankelis. Asmeniškai nėra malonu ilgą laiką dėvėti šias ausines. Po 2-3 valandų pradedu jausti diskomfortą. Tad šios ausinės yra skirtos sportuojantiems, kelių valandų naudojimui, o ne kasdien darbo vietoje jas dėvėti po 8 valandas;
  • microUSB jungtis, nors ir ausinių įkrovimas labai greitas;
  • Kaina – ji yra didoka. Dabar jos kainuoja 99 dolerius ir tai jau yra ganėtinai nemažai. Verta mokėti tokią kainą ar ne - kiekvienam spręsti individualiai. 

Pliusai:

  • Nuostabi išvaizda ir aukščiausia pagaminimo kokybė;
  • IPX5 standartas – atsparios vandeniui;
  • Daug skirtingo dydžio ausinių pagalvėlių, papildomi paminkštinimai lankeliams ir ausinių laido segiklis;
  • Kokybiškas microUSB laidas ir ausinių dėkliukas;
  • Labai patogus valdymas su valdikliu ir balso komandomis;
  • Galiu balsu valdyti balso asistentus ir duoti jiems komandas: skambinti, rasti informaciją ir kt.;
  • Nuotolinis kameros valdymas, fotografavimas;
  • Greitasis baterijos įkrovimas: per 30 minučių įkraunama baterija tiek, kad muzikos galima klausytis apie 5 val. Pilnai įkrauti bateriją užtrunka 50 min.;
  • Labai lengvas susiejimas su keliais įrenginiais ir judėjimas per juos;
  • „Bluetooth 5.0“ technologija užtikrina stabilų duomenų perdavimą ir nepastebėjau kažkokio uždelsimo – žiūrėti „Youtube“ vaizdo įrašus ir klausytis muzikos yra labai malonu;
  • Puiki garso kokybė – „SBC“, „AAC“, „aptX“ ir „HDR“ technologija tikrai veikia ir puikiai subalansuoja garso takelius;
  • Mikrofono kokybė, kaip belaidėms ausinėms, yra puiki. Savo pašnekovą girdžiu puikiai, o jis ir nelabai supranta, kad kalbu per ausines.

P.S. Dėkojame Origem.com už galimybę išbandyti „Origem HS-3“ ausines. Jei susidomėjote šiomis ausinėmis ir norite jas įsigyti sau ar artimiesiems, šiuo metu jos parduodamos už 99 $.

ATNAUJINIMAS: Šiuo metu „Origem HS-3“ ausinėms gamintojas taiko Kalėdų akciją, ir jas galima įsigyti už 59 $. Taip pat svetainėje galioja nuolaidų kodas "Xmas10", su kuriuo šioms ausinėms bus pritaikyta papildoma 10% nuolaida, t.y. galutinė kaina bus tik 53.10 $.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(14)
(-9)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: