„Tesla“ ir vėl viršijo visų lūkesčius – skelbiama apie milijardines pajamas, ženkliai išaugusius grynųjų pinigų kiekius ir jau prasidėjusią naujojo „Model Y“ elektromobilio gamybą  ()

„Tesla“ paviešino savo 4-ojo ketvirčio finansinius rezultatus ir jie vėl geresni, nei tikėjosi daugelis finansų analitikų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Volstryto finansų analitikai tikėjosi, kad 4-ojo ketvirčio „Tesla“ pajamos sudarys maždaug 7,047 mlrd. JAV dolerių ir vienos akcijos pelnas sieks 1,62 dolerio.

Po to, kai III-ojo ketvirčio analitikų skaičiavimus „Tesla“ kompanija gerokai viršijo, šįkart jau ir Volstryto rykliai lūkesčių kartelę pakėlė ganėtinai aukštai. Bet „Tesla“ juos ir vėl viršijo.

Pranešama, kad IV-ojo ketvirčio „Tesla“ pajamos sudarė 7,384 mlrd. JAV dolerių ir vienos akcijos pelnas siekė net 2,14 JAV dolerio.

Taip pat automobilių gamintojas ir toliau gerina savo finansinę būklę ir per šį ketvirtį padidino grynųjų pinigų kiekį beveik 1 mlrd. JAV dolerių – iki 6,3 mlrd.

Kaip ir buvo galima tikėtis, po tokių naujienų akcijų rinkos iškart sureagavo ir „Tesla“ akcijos pakilo dar 6 proc. Dabar jos gerokai viršija 600 dolerių ribą.

Ataskaitoje taip pat teigiama, kad per IV-ąjį ketvirtį vėl buvo pasiektas pristatytų elektromobilių rekordas ir iš viso klientus pasiekė 112 095 „Tesla“ elektromobiliai.

O naujojo „Model Y“ elektromobilio gamyba prasidėjo jau šį sausio mėnesį – anksčiau nei buvo planuota. Pirmieji „Model Y“ elektromobiliai pirkėjus turėtų pasiekti jau kovo mėn.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(65)
(4)
(61)

Komentarai ()