Kas čia iš tikro vyksta? Tiesiog neįtikėtini spėjimai, kodėl Pablo Escobaro veidu papuoštas lankstus telefonas „Escobar Fold 2“ yra keturis kartus pigesnis už „Samsung Galaxy Fold“ (Video)  (1)

„Escobar Fold 2“ yra tikras „Samsung“ žudikas. Ilsėkis ramybėje, „Samsung“, Pablo visada laimi”. Tai - užrašas „Escobar Inc.“ puslapyje, bet „Escobar Fold 2“ su „Samsung“ yra susijęs daug labiau nei kompanija norėtų pripažinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pablo Escobaras - vienas garsiausių narkobaronų pasaulyje. Savo galo jis sulaukė kaip ir šimtai kitų nusikaltėlių - buvo sumedžiotas ir nušautas dar 1993 metais. Geriausiais savo metais Escobaras buvo vienas turtingiausių žmonių pasaulyje. Skaičiuojama, kad narkotikai jam sunešė 30 milijardų dolerių turtą - šiandien jis prilygtų 53,5 milijardams. Tiesa, niekas tiksliai nežino, kiek pinigų turėjo Escobaras. Jo turtai pasklido dar iki jo mirties - dalis nugulė sėbrų ar net teisėsaugos narių kišenėse, dalis liko su giminaičiais. Dalis tiesiog išgaravo.

Bet persikelkime į šiuos laikus. Populiarioji kultūra vis iškelia istorinius nusikaltėlius. Žmonėms patinka istorijos apie pašėlusius vyrukus ir laukinius vakarus primenančius įvykius. Taigi, Pablo Escobaras dabar yra populiarus kaip niekad, ypač tarp žmonių, kurie gimė gerokai po turtingiausio visų laikų nusikaltėlio mirties.

Kalbėsime ne apie serialą, bet apie telefoną - „Escobar Fold 2“.  Praeitų metų gruodį pristatytas „Escobar Fold 1“ buvo siaubingai panašus į „Royole Flexpai“. Žinoma, žmonės labiausiai stebėjosi prekės ženklu, kuris buvo reklamuojamas pusnuogėmis moterimis (savaime aišku, pornografijos žvaigždėmis ir striptizo šokėjomis). „Escobar Inc.“ puslapyje teigiama, kad kompanijos įkūrėjas - Pablo Escobaro brolis Roberto, kuris anksčiau Medeljino kartelyje buvo atsakingas už žmogžudytes (taip rašoma kompanijos puslapyje).

Dabar atėjo laikas naujam telefonui - „Escobar Fold 2“. Šis aukso spalvos apdaila švytintis telefonas pasižymi labai geromis savybėmis:

  • Atmintis: RAM - 8 arba 12 GB, ROM - 128 arba 512 GB;
  • Procesorius: „Snapdragon 855“, 2,84 GHz;
  • Operacinė sistema: „Android 10“;
  • Baterija: 4 380 mAh;
  • Kameros: 12, 12 plataus objektyvo ir 16 MP gale bei 8 plataus objektyvo ir 10 MP priekyje;
  • Ekranas: pagrindinis - 7,3 colių „dynamic AMOLED“, išorinis - 6 colių „Super Amoled“.

Sulankstomų telefonų rinkoje nėra tiek jau daug - jūs žinote, koks tai telefonas. „Escobar Fold 2“ yra „Samsung Galaxy Fold“ su naujais drabužiais. Tik kai originalas kainuoja daugiau nei 2200 eurų, „Escobar Fold 2“ kainuoja 507 eurus (512 GB versija). Norite pigesnio? 128 GB versija kainuoja tik 368 eurus. Nemokamas siuntimas visame pasaulyje.

Tie, kas vartė šį telefoną rankose, nemano, kad tai - kopija. Greičiausiai tai yra tikras „Samsung Galaxy Fold“ su nauju dangteliu ir fono paveikslėlių. Tai išduoda ir programinėje įrangoje įrašytas modelio numeris. Jokiu būdų nerekomenduojame pirkti „Escobar Fold 2“ - šis telefonas neturi jokios garantijos, kompanija nėra labai patikima ir niekas negali užtikrinti, kad pirkinio tikrai sulauksite. Ir tikrai nežinome, ar vidiniai komponentai nebuvo keisti ar modifikuoti.

Tai kas vyksta? Spėliojama, kad „Escobar Inc.“ supirko visus „Samsung Galaxy Fold“, kurių parduotuvės nesugebėjo parduoti. Šis spėjimas, žinoma, nėra labai logiškas - „Galaxy Fold“ yra perkamas neblogai. O jei nebūtų perkamas, būtų sunaikintas - kainos niekas nedalins keturis kartus, kai gamintojas turi visą kitų brangių telefonų liniją.

Kitas spėjimas - „Escobar Inc.“ įsigijo kur nors vogtus telefonus. Vėlgi, sunku tikėti, kad tai būtų tiesa. Kita vertus, galbūt vagiami pirkėjų pinigai? Mokėjimo kortelių duomenys? Neužsakinėsime telefono vien tam, kad tai sužinotume.

Na ir, žinoma, tikriausiai rimčiausias spėjimas yra ir pats paprasčiausias - plaunami pinigai. Galima įsivaizduoti kelis modelius, kaip tai galėtų vykti, bet visa tai būtų spekuliacijos. Jei sutiksime kompanijos įkūrėją, kuris puslapyje giriasi, jog buvo atsakingas už nužudymus, paklausime. Bet dabar galime paminėti, kad Roberto buvo atsakingas ne tik už nužudymus, bet ir kartelio finansus.

Roberto Escobaras yra spalvinga ir neaiški asmenybė. 12 metų jis praleido kalėjime. 2014 metais įkūrė „Escobar Inc.“ (puslapyje rašoma, kad kompanija veikia nuo 1984 metų). 2016 metais jis parašė laišką „Netflix“, reikalaudamas milijardo dolerių už serialą „Narcos“, vaizduojantį jo kartelio gyvenimą. 2019 metais Roberto Escobar pradėjo „GoFundMe“ kampaniją prezidentui Donaldui Trumpui atstatydinti. Liepą „Escobar Inc.“ pristatė į liepsnosvaidį panašų propano deglą ir apkaltino Elono Musko „The Boring Company“ intelektinės nuosavybės vagyste - esą Musko „Not-a-Flamethrower“ yra iš Escobaro pavogta idėja. Tuomet Roberto Escobaras reikalavo 100 milijonų dolerių. Escobaras nei vienos kompanijos į teismą nedavė - siūlė sumokėti ir tartis gražiuoju.

Na, o tada Roberto Escobaras pristatė „Escobar Fold 1“, prisiekė sužlugdyti „Apple“ ir teigė, kad jo sulankstomas telefonas negali būti sunaikintas net ugnimi. Tai, žinoma, nėra tiesa.

„Escobar Inc.“ puslapyje teigiama, kad kompanija nuo įkūrimo uždirbo daugiau nei 100 milijardą dolerių ir saugo daugiau nei 50 registruotų intelektinės nuosavybės vienetų. Nei vieno iš šių teiginių neįmanoma įrodyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(3)
(7)

Komentarai (1)