Pamiršote slaptažodį ar PIN kodą? Paprasti būdai kaip atrakinti „Android“ telefoną  ()

Ne visi išmaniųjų telefonų savininkai naudojasi pirštų antspaudų jutikliu ar veido atpažinimo funkcija. Tenka pripažinti, kad kai kurie iš mūsų nemėgsta naujovių, ir naudojasi PIN kodu. Tik ką daryti, jeigu jį užmiršote?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Štai keletas būdų, kaip galite atrakinti savo „Android“ telefoną.

„Find My Device“

Tai pirmas ir pats paprasčiausias būdas atgauti galimybę naudotis savo išmaniuoju telefonu jeigu yra pamirštas jo PIN kodas. Svarbu: įrenginyje turite būti prisijungęs su savo „Google“ paskyra.

Ką reikia atlikti? Tiesiog nueikite į „Find My Device“ puslapį. Atsidariusiame žemėlapyje matysite su jūsų „Google“ paskyra susietų išmaniųjų telefonų sąrašą. Paspaudus „Lock“ galėsite užrakinti telefoną su nauju PIN kodu.

Šis telefono atrakinimo būdas veikia telefonuose, kurių operacinė sistema yra „Android 2.3“ arba naujesnė.

„Smart Lock“

„Smart Lock“ funkcija leidžia atrakinti telefoną be jokių papildomų kodų ir slaptažodžių. Būtinos sąlygos – turite būti nustatęs savo lokaciją, susiejęs telefoną su kitais įrenginiais arba prisijungęs prie Wi-Fi tinklo.

Jeigu šiuo metu neturite problemų dėl telefono atrakinimo, visgi, patariama pasiruošti iš anksto. Šiuos nustatymus rasite Nustatymų meniu prie telefonų apsaugų.

Šis telefono atrakinimo būdas veikia išmaniuosiuose, kurių operacinė sistema yra ne senesnė nei „Android 5.0“.

Naudokite „Google“ paskyrą

Jeigu turite išmanųjį telefoną, kuris veikia su „Android 4.4“ ar dar senesne operacinės sistemos versija ir naudojate „Google“ paskyrą, šis telefono atrakinimo būdas kaip tik jums.

Penkis kartus suveskite neteisingą apsaugos kodą. Tai padarius, gausite informaciją, kad telefonas yra užrakintas, o žemiau galėsite paspausti „Forgot Pattern“ mygtuką. Jį paspaudus, prisijunkite prie savo „Google“ paskyros ir pasirinkite naują apsaugos būdą, kuris bus naudojamas Jūsų telefonui atrakinti.

Gamintojų siūlomi sprendimo būdai

Kai kurie išmaniųjų telefonų gamintojai siūlo savo apsaugines priemones. Pavyzdžiui, jeigu turite „Samsung“ telefoną, jums padėti gali „Find My Mobile“ įrankis.

Šiuo atveju svarbu, kad telefone būtumėte prisijungęs su savo „Samsung“ paskyra.

Gamyklinių nustatymų atkūrimas

Jeigu išbandėte visus išvardintus būdus ir niekas jums nepadėjo atrakinti telefono, belieka atkurti gamyklinius parametrus. Šiuo atveju prarasite visus duomenis, esančius telefone, tačiau tai, ko gero vis tiek geriau, nei visai negalėti naudotis savo telefonu.

Kadangi negalite patekti į savo telefoną, jums vėl reikės nueiti į „Find My Device“ puslapį. Pasirinkę savo telefoną, galėsite atkurti gamyklinius parametrus telefone.

Bet ką daryti, jeigu savo telefono nesate susieję su „Google“ paskyra ir negalite pasinaudoti šiais telefono atrakinimo būdais? Pabandykite išjungti telefoną. Gamyklinių parametrų atstatymo būdas kiekviename įrenginyje skiriasi, tačiau paprastai jis veikia išjungtame telefone paspaudus maitinimo ir garso mygtukus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(54)
(14)
(40)

Komentarai ()