Elonas Muskas: „Tesla Model Y šilumos siurblys yra geriausias inžinerinis sprendimas, kokio jau senokai nemačiau“ (Video)  (8)

„Tesla“ jau pradėjo pirmiesiems pirkėjams pristatyti naujausią kompanijos elektromobilį – „Model Y“. Vis daugėja informacijos apie šį elektrinį SUV ir dabar Elonas pagyrė savo inžinierių komandą už sprendimą „Model Y“ aprūpinti šilumos siurbliu, kuris naujos kartos elektromobilį padaro kur kas efektyvesniu šaltesnėmis klimato sąlygomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Model Y“ yra naujausias kompanijos elektromobilis ir su kiekviena diena vis daugėja pirkėjų, kurie džiaugiasi naujaisiais elektromobiliais.

Interneto platybėse jau atsirado ir „Model Y“ savininko vadovas, kuriame galima rasti įdomios informacijos apie šį elektromobilį. Ir vienas įdomiausių aspektų yra tas, kad „Model Y“ elektromobilis turi šilumos siurblį.

Tame vadove, konkrečiai „climate control operating tips“ skiltyje, „Tesla“ rašo:

„Model Y naudoja šilumos siurblį, kad padidintų efektyvumą. Todėl jūsų išorinis ventiliatorius ir oro kondicionavimo kompresorius gali veikti bei skleisti garsą net tada, kai lauko temperatūra yra žema, o jūsų transporto priemonė yra šildoma ar įkraunamos baterijos.“

Šilumos siurblys yra įrenginys, perduodantis šilumos energiją iš šilumos šaltinio į vadinamąjį „šiluminį rezervuarą“.

Tokio prietaiso nėra „Model 3“ elektromobiliuose ir gana akivaizdu, jog „Model Y“ įdiegtas šilumos siurblys šį elektromobilį padaro gerokai efektyvesniu esant šaltesniam klimatui.

Įprastai elektromobiliai nemėgsta šalto klimato ir tokiomis sąlygomis jų nuvažiuojamas atstumas sumažėja. Tikėtina, kad dėka šio siurblio, net ir lauke spaudžiant šaltukui, bus galima vienu įkrovimu nuvažiuoti didesnį atstumą.

„Tesla“ generalinis direktorius Elonas Muskas pakomentavo šį inžinerinį sprendimą ir pagyrė šilumos siurblį suprojektavusią inžinierių komandą:

PCB technika leido sukurti tokį šilumokaitį, kokio įprastomis priemonės padaryti yra neįmanoma.

Šilumos siurblys taip pat turi vietinę šilumos kilpą, kuri leidžia greitai padidinti temperatūros diapazoną.

Model Y šilumos siurblys yra geriausias inžinerinis sprendimas, kokio jau senokai nemačiau. Inžinierių komanda padirbėjo puikiai. Mano nuopelnų čia nėra.“

Kaip gi atrodo tas „Model Y“ elektromobilyje įmontuotas šilumos siurblys galite pasižiūrėti šiame vaizdo įraše:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(27)
(8)
(19)

Komentarai (8)