Naujas elektromobilis jau pakeliui - Kinijoje prasidėjo „Polestar 2“ gamyba: tai bus pirmasis tikras „Tesla Model 3“ konkurentas  (6)

Pernai Ženevos automobilių parodoje buvo pristatytas antrasis „Polestar“ automobilis, kuris taip ir vadinosi - „Polestar 2“. Tai - pigesnis, ne toks prabangus, bet gerokai praktiškesnis „Polestar 1“ brolis. Ir, kaip teigia gamintojas, tai yra pirmasis tikras „Tesla Model 3“ konkurentas. Nepaisant visų negandų, Kinijoje ką tik pradėta „Polestar 2“ gamyba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Polestar“ - tai „Volvo“ elektromobilių markė. „Volvo“ priklauso kinų „Geely“, todėl „Polestar 2“ bus surenkamas toje pačioje gamykloje į pietus nuo Šanchajaus, kur kinų rinkai gaminamas XC40 visureigis.  „Polestar 2“ jau gaminamas Kinijoje, bet pirmiausia teks Europos rinkai.

„Polestar 2“ - tai sedano formos hečbekas su keturiais varomais ratais ir kiek aukštesne nei įprasta važiuokle. Taip yra, žinoma, nes „Polestar“ nori unikalaus automobilio, kuris suderintų krosoverio praktiškumą su sedano išvaizda. Įdomu tai, kad „Polestar 2“ gamintojas atvirai teigia, kad jų taikinys - „Tesla Model 3“. Tiesa, „Polestar 2“ nebus pigus.

„Polestar 2“ turi du elektros variklius - po vieną kiekvienai ašiai. Kartu jie išvysto 300 kW. Energijos šie varikliai semiasi iš 78 kWh baterijos, įsitaisiusios automobilio grindyse. Įdomu tai, kad gamintojas teigia, kad modulinė baterija yra visiškai integruota į automobilio bazę. Tai reiškia, kad jos korpusas prisideda prie kėbulo standumo. Iki 100 km/val. „Polestar 2“ turėtų įsibėgėti per mažiau nei 5 sekundes. 

„Polestar 2“ turi 11 colių multimedijos ekraną, kuriame išvysite pažįstamą vaizdą - šis automobilis naudoja „Android“ operacinę sistemą. Ji atkeliauja su savais privalumais - „Google Maps“, „Google Assistant“, o ko trūksta galima surasti „Google Play Store“. Šis elektromobilis taip pat turi neblogą autopilotą.

„Polestar 2“ pirkėjus pasieks vasarą. Na, bent jau to tikimasi, nors dabar tai sunku prognozuoti. „Polestar 2“ kainuos nuo maždaug 59 tūkstančių eurų. Tiesa, vėliau galime sulaukti ne tokių galingų ir pigesnių bei galingesnių ir brangesnių versijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(15)
(8)
(7)

Komentarai (6)