Prognozės liūdnos: „Tesla“ akcijų kaina nusirito iki seniai matytų žemumų – Volstryto analitikai įsitikinę, kad elektromobilių gamintojui šis ketvirtis bus ženkliai prastesnis  (15)

„Tesla“ artimiausiu metu planuoja paskelbti 2020 metų pirmojo ketvirčio automobilių gamybos bei pristatymo rezultatus. Ir prieš tai, kaip jau įprasta, savo įžvalgomis dalijasi Volstryto finansų analitikai. Panašu, kad metų pradžia bus kur kas prastesnė nei tikėjosi „Tesla“ ir jau aiškus to kaltininkas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2020-04-02 Prognozės liūdnos: „Tesla“ akcijų kaina nusirito iki seniai matytų žemumų – Volstryto analitikai įsitikinę, kad elektromobilių gamintojui šis ketvirtis bus ženkliai prastesnis  (15)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusieji metai „Tesla“ kompanijai buvo rekordiniai ir ypač įspūdingas paskutinysis ketvirtis. Per jį kompanija pirkėjams pristatė 112 000 elektromobilių ir tai buvo visų laikų geriausias rezultatas.

Ne ką mažiau įspūdingai atrodė ir metinis pristatytų automobilių rezultatas – 367 500 elektromobilių. Tai yra 50 % daugiau, palyginus su 2018-aisiais metais, kai kompanija savo pirkėjams pristatė 245 240 elektromobilių.

Po tokių naujienų „Tesla“ akcijų kaina kilo kone kiekvieną dieną ir nuo įprastai apie 500 dolerių už akciją ribos – pašoko iki daugiau nei 750. O kai po poros savaičių Šanchajuje buvo atidaryta „Gigafactory 3“ gamykla, gaminanti elektromobilius, akcijų kaina perkopė ir 900 dolerių ribą.

2020-ieji prasidėjo kaip pasakoje, bet viską sujaukė tas koronavirusas. Gamyklos uždaromos, automobilių bei baterijų gamyba stabdoma ir į tai iškart reaguoja rinkos.

Vos per mėnesį „Tesla“ akcijos nuo 917 dolerių nukrito iki seniai regėtų 361 dolerio – milžiniškas krytis žemyn. Ir tik pastarosiomis dienomis rodomi tam tikri atsigavimo ženklai – laikosi apie 480.

Be to, tikėtina, kad prisidėjo ir Volstryto analitikų paskelbtos prognozės. Jos „Tesla“ kompanijai nėra džiugios, bet ir atsižvelgiant į visas aplinkybes – ne tokios jau ir tragiškos.

„Bloomberg“ paviešino analitikų prognozes, kurių manymu „Tesla“ per šių metų pirmąjį ketvirtį pirkėjams bus pristačiusi apie 78 100 elektromobilių. Tai yra maždaug 34 000 mažiau, palyginus su praėjusiu ketvirčiu:

„Nors 78 100 pristatytų elektromobilių rezultatas ir yra geresnis, palyginus su lygiai prieš metus buvusiu, bet tai yra daugiau nei 30 proc. sumažėjimas, lyginant su rekordiniu 2019 metų paskutiniu ketvirčiu.“

Čia galite pasižiūrėti skirtingų Volstryto analitikų prognozes.

Kol kas oficialių skaičių dar nežinome ir tai yra analitikų spėjimai, tačiau per pastaruosius metus jų spėjimai būdavo labai arti tiesos.

Tiesa, dažniausiai keliais tūkstančiais elektromobilių skirdavosi ir įprastai į mažesnę pusę nei „Tesla“ paskelbdavo, tad ir dabar, galbūt, po keleto dienų „Tesla“ paskelbti rezultatai bus kiek geresni. Belieka palaukti ir pamatysime kokia yra reali situacija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(17)
(5)
(12)

Komentarai (15)