„Daimler“ kartu su „Volvo“ skelbia įspūdingą projektą: gamins vandenilines baterijas  (8)

Vokietijos autopramonės milžinė „Daimler“ paskelbė kartu su švedų „Volvo“ gaminsianti vandenilines baterijas sunkvežimiams. Taip bendrovės siekia atsitraukti nuo iškastinio kuro transporto sektoriuje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1,2 mlrd. eurų vertės bendra įmonė leis sukurti naujus, baterijomis varomus sunkvežimius ir autobusus, teigė „Daimler Truck“ valdybos pirmininkas Martinas Daumas.

„Įsteigdami šią bendrą įmonę, mes aiškiai rodome, kad tikime vandeniliu varomomis komercinėmis transporto priemonėmis“, – teigė „Volvo“ grupės generalinis direktorius Matinas Lundstedtas.

Vandeniliu varomi automobiliai, kurie išmeta tik vandens garus, gali važiuoti ilgiau nei elektromobiliai, jie taip pat yra greičiau pakraunami. Vis dėlto, dėl technologinių problemų ir vandenilinio kuro stotelių trūkumo tokio tipo automobiliai sudaro vos nedidelę dalį visų keliuose sutinkamų transporto priemonių.

Dauguma automobilių gamintojų šiuo metu skuba atsitraukti nuo benzino ir dyzelino bei kuria elektrinius ar hibridinius automobilius, kurie atitiktų griežtus ES taršos reikalavimus.

Bendrame pranešime „Daimler Truck“ ir „Volvo“ tikino, kad bendradarbiavimas leis sumažinti išlaidas ir paspartinti vandenilinių automobilių gamybą. Jų teigimu, pirmieji vandeniliu varomi bendrovių sunkvežimiai rinkoje pasirodys „antrojoje dešimtmečio pusėje“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(19)
(2)
(17)

Komentarai (8)