Pentagonas planuoja vėl paleisti savo paslaptingą ir moderniausią nepilotuojamą erdvėlaivį (Video)  ()

JAV karinės oro pajėgos (USAF) pranešė vėliau šį mėnesį vėl pasiųsiančios į kosmosą savo modernų nepilotuojamą erdvėlaivį X-37B.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugkartinio naudojimo aparatui, naudojamam slaptoms misijoms orbitoje aplink Žemę, ši misija būtų jau šešta.

Orbitinis bandomasis aparatas X-37B iš išvaizda panašus į pilotuojamus erdvėlaivius „Space Shuttles“, nebenaudojamus nuo 2011 metų, bet yra daug mažesnis. USAF nurodė, kad gegužės 16-ąją jis bus paleistas iš Kanaveralo kyšulio Floridoje. Sugrįžęs į orbitą erdvėlaivis paleis nedidelį tyrimų palydovą „FalconSat 8“ ir, pirmąjį kartą, neš tarnybinį modulį, išplėsiantį galimybes vykdyti eksperimentus.

Kai kurie šių eksperimentų vykdomi JAV Nacionalinės aeronautikos ir kosmoso administracijos (NASA), pavyzdžiui, tiriant spinduliuotės poveikį sėkloms ir kitoms medžiagoms.

Dar vienas bandymas, suplanuotas JAV karinių jūrų pajėgų tyrėjų, apims mėginimą transformuoti saulės energiją į mikrobangų pluoštą, kad jį būtų galima perduoti į Žemę.

Aparatas, vadinamas kosminiu lėktuvu, orbitoje jau yra išbuvęs iš viso 2 865 dienas, iš jų 780 – per vėliausią misiją, pasibaigusią pernai spalį.

„Per šią X-37B misiją bus atlikta daugiau eksperimentų negu per bet kurią ankstesnę misiją. Šis paleidimas taip pat demonstruoja Gynybos departamento bendradarbiavimą, išplečiantį ribas pritaikyti daugkartinio naudojimo kosmines sistemas“, – sakė karinių oro pajėgų sekretorė Barbara Barrett.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(17)
(2)
(15)

Komentarai ()

Susijusios žymos: