Beprotybė: „Tesla“ pristatė „S3XY“ šortus vasarai ir internautai pašėlo – susidomėjimas toks, kad interneto svetainė „nulūžo“  (2)

Mes nejuokaujame. Oficialioje „Tesla“ parduotuvėje iš tikrųjų atsirado galimybė įsigyti trumpus vasariškus šortukus, pavadinimu „S3XY“. Tai yra dar vienas Elono Musko pokštas ir štai koks jo kontekstas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš kelias dienas skelbėme apie tai, kad „Tesla“ II-ojo ketvirčio rezultatai yra labai geri ir po tokių žinių – kompanijos akcijos pasiekė neregėtas aukštumas. Buvo pakilusios iki 1200 JAV dolerių.

Muskas nepraleido progos „Twitter“ tinkle paerzinti visus tuos, kurie prognozavo, kad „Tesla“ akcijos pigs ir ypatingai vadinamuosius „šortus“ (angl. shorts). Žmones, kurie užsiima trumpalaikių akcijų perpardavinėjimu. Iš esmės tai reiškia, kad jie bando „pagauti“ akcijų kainų mažėjimą ir iš to uždirbti.

Elonas pajuokavo, kad „Tesla“ specialiai tokiems žmonėms pagamins trumpus, raudonus, spindinčius ir su aukso apdaila dengtus vasariškus šortus. Panašu, kad pokštas tapo realybe.

„Tesla“ vakar oficialioje „Tesla“ parduotuvėje, kurioje įprastai yra parduodami įvairūs priedai, skirti transporto priemonėms, patalpino štai tokius šortukus, su prierašu: „Švęskite vasarą su Tesla Short Shorts“.

Kai Muskas šia naujiena pasidalino su savo 36 mln. „Twitter“ tinkle esančiais sekėjais, internautai tiesiog pašėlo.

Srautas buvo toks didelis, kad „Tesla“ internetinės svetainės vienu metu net nebuvo įmanoma pasiekti. Apie tai užsiminė ir pats Elonas Muskas, juokaudamas, kad „po galais, mes nulaužėme svetainę.“

„Tesla“ parduodamų šortų kaina yra 69,420 JAV dolerių. Toks skaičius yra pasirinktas ne šiaip sau. Jis dažnai naudojamas tarp jaunimo, įvairiuose anekdotuose ir pokštuose, o ir 420 yra ta kompanijos akcijų kaina, prie kurios Elonas Muskas prieš keletą metų galvojo apie „Tesla“ kompanijos pavertimą privačia įmone.

Dabar tai skamba ganėtinai absurdiškai, kai „Tesla“ akcijų kaina yra kone 3 kartus didesnė.

2018-aisiais Elonas Muskas nusiuntė trumpų šortukų dėžutę Davidui Einhornui, garsiam rizikos draudimo fondo valdytojui, ir tuo pačiu pagarsėjusiam „Tesla“ akcijų „šortintojui“.

Ir nors tai labai ilgai trunkantis vidinis „Tesla“ kompanijos pokštas, bet beprotiškiausia yra tai, kad tūkstančiai žmonių iš tikrųjų nusipirks šiuos brangius „Tesla“ šortukus.

Štai ir šio straipsnio rašymo metu pasiūloje yra belikęs tik XL dydis. Visiška beprotybė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(25)
(6)
(19)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: