Panašu, kad visi geriausi Android flagmanai brangs, o „pigūs flagmanai“ praktiškai išnyks – kas vyksta?  (3)

Tikriausiai pastebėjote, kad šiemet itin išaugo Android flagmanų kainos. Tačiau tai dar ne pabaiga – kitąmet planuojami dar didesni kainų šuoliai. Kas vyksta?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis nutekėjusia informacija, „Snapdragon 875“ procesorius bus montuojamas kartu su 5G modemu, ir dėl to jo kaina šoktels iki 250 JAV dolerių.

Štai pavyzdžiui „Snapdragon 865“ lustų rinkinys gamintojams kainavo 150-160 JAV dolerių. 5G modemus ir antenas gamintojai gaminosi patys. Dabar „Qualcomm“ ruošia procesorių su integruotu 5G modemu, tad gamintojams lieka nedaug galimybių – montuoti brangų lustą arba, norint išlaikyti žemesnę išmaniųjų kainą, į naujausius flagmanus montuoti senesnės kartos procesorius.

Išmaniųjų telefonų gamintojai šiuo metu diskutuoja, kiek turėtų kainuoti sekantys flagmanai. Atsižvelgiant į „Snapdragon 875“ kainą, akivaizdu, kad brangs ir patys išmanieji telefonai.

Net jeigu „Qualcomm“ ir telefonų gamintojai susitars, vargu ar „Snapdragon 875“ kaina labai sumažės. Tačiau nereikia nuvertinti konkurentų. Štai „MediaTek“ lustai tampa vis konkurencingesni ir geresni. Nors pastarieji nepaveja „Qualcomm“ procesorių pajėgumu, visgi yra nebloga išeitis vidutinės ar net aukščiausios klasės telefonams. Tad dėl konkurencijos „Qualcomm“ tektų mažinti kainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(16)
(7)
(9)

Komentarai (3)