Dėl prastų „iPhone“ pardavimų „Apple“ sumokėjo „Samsung“ įspūdingą sumą: kaip taip gali būti?  ()

„Display Supply Chain Consultants“ specialistai analizuodami pastarųjų mėnesių „Samsung“ pajamas atkreipė dėmesį, kad antrąjį 2020 m. ketvirtį Korėjos bendrovė iš „Apple“ gavo apie 950 mln. dolerių. Įdomu tai, kad nurodyta suma nėra sąskaita už išsiųstas prekes: čia kalbama apie kompensaciją už anksčiau sudarytos partnerystės sutarties neįvykdymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Toks įspūdingas išmokėjimas, šaltinio teigimu, buvo pasekmė to, kad „Apple“ iš „Samsung“ nepirko iš anksto nustatyto OLED matricų kiekio. Taigi, remiantis Pietų Korėjos gamintojo finansine ataskaita, dėl savo įsipareigojimų nevykdymo partneris iš JAV sumokėjo apie 950 milijonų dolerių kompensaciją.

„Samsung“ pranešė, kad į savo veiklos pelną įtraukė vienkartines pajamas, susijusias su jos verslu, tačiau šios sumos neatskleidė. Praėjusią savaitę leidinys „Theelec.net“ pranešė, kad „Samsung Display“ iš „Apple“ gavo 900 milijonų JAV dolerių už tai, kad įsigijo mažiau išmaniųjų telefonų OLED ekranų, nei reikalaujama sutartyje, tačiau DSCC šaltiniai teigė, kad galutinė įmoka siekė beveik 950 milijonų dolerių“, – rašoma „Display Supply Chain Consultants“ pranešime.

Mažesnį nei prognozuota įsigytų OLED matricų skaičių ekspertai paaiškina sumažėjusiais „iPhone“ pardavimais. Daugelis „Apple“ prekės ženklo mažmeninės prekybos parduotuvių JAV ir kitose pasaulio šalyse dėl koronaviruso pandemijos keletą mėnesių buvo uždarytos. „Apple“ planuoja paskelbti 2020 m. trečiojo fiskalinio ketvirčio pajamas liepos 30 d. Tai leis susidaryti aiškesnį vaizdą apie tai, kaip nurodytu laikotarpiu buvo parduodami „iPhone“ ir kiti gero gyvenimo simboliu tapusio prekės ženklo produktai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(10)
(10)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: