Virš „Audi“ gamyklos sukiojasi naujos kartos dronai - štai kaip jie stipriai palengvina gamyklos darbą  ()

Automobilių gamyba yra vis labiau automatizuojama. Jau seniai nieko nebestebina faktas, kad didelę dalį automobilių surinkimo atlieka robotai. Tačiau kodėl dabar aplink „Audi“ gamyklą netoli Štutgarto sukiojasi dronai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Automobilių gamyba yra ne tik sudėtingas technologinis, bet ir logistinis procesas. Iš skirtingų tiekėjų atkeliauja tūkstančiai detalių ir medžiagų, jos visos turi būti paskirstytos į atitinkamus cechus, reikia sureguliuoti ir darbuotojų srautus. Galiausiai, reikia pasirūpinti, kad ir užbaigti automobiliai iškeliautų ten, kur yra jų pirkėjai.

„Audi“ gamykla Nekarzulme - viena sudėtingiausių „Volkswagen“ grupėje. Taip yra dėl to, kad čia gaminama labai daug skirtingų modelių - A4, A5, A6, A7, A8 ir net R8 kartais sukiojasi šios gamyklos aikštelėse. Visi nauji automobiliai yra registruojami ir pastatomi atitinkamose aikštelėse, kad jų išvežimas būtų lengvesnis. Tačiau tai vis tiek nėra labai sklandus procesas.

Ir štai į pagalbą atskrenda dronai. Kiekvienas naujas automobilis turi RFID (radijo bangų dažnio identifikacinę) mikroschemą, o dronas - RFID skaitytuvą. Šis šešių propelerių orlaivis maždaug 10 metrų aukštyje skrenda virš automobilių eilių ir registruoja kiekvienos mašinos stovėjimo vietą GPS žemėlapyje. Vos tik dronas nusileidžia, informacija perduodama kompiuteriu ir yra prieinama gamyklos darbuotojams, atsakingiems už automobilių išvežimą. 

Dronas pakyla, skrenda ir nusileidžia autonomiškai. Pilotas prižiūri jo skrydį ir gali pats valdyti droną, jei to reikia. Dar įdomiau tai, kad prieš skrydį dronas gauna informaciją apie orus ir pats nusprendžia ar jie yra tinkami skrydžiui.

„Audi“ teigia, kad pora tokių dronų stipriai palengvina gamyklos darbą. Ateityje jie tikrai pasirodys ir kitose grupės gamyklose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(21)
(4)
(17)

Komentarai ()