„Panasonic“ į „Tesla“ gamyklą investuoja 100 mln. JAV dolerių – ženkliai augantys baterijų gamybos pajėgumai ir didesnės talpos baterijų gamyba jau nuo šio rugsėjo  ()

Japonijos žiniasklaida praneša, kad „Panasonic“ yra suplanavusi į Nevadoje esančią „Tesla Gigafactory“ gamyklą investuoti 100 mln. JAV dolerių ir taip įrengti dar vieną elektromobiliams skirtų baterijų gamybos liniją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šią informaciją paskelbė apie verslo naujienas rašantis ir atidžiai „Panasonic“ veiklą stebintis „Nikkei“ portalas.

Straipsnyje teigiama, kad „[Panasonic] investicija bus nukreipta į Gigafactory 1. Nevadoje esančią baterijų gamyklą, turinčią 13 baterijų gamybos linijų. Šios investicijos leis papildomai pridėti dar vieną gamybos liniją ir padidinti metinius baterijų gamybos pajėgumus 10 proc., iki 39 GWh.“

Straipsnyje taip pat nurodoma, jog „Panasonic“ planuoja padidinti baterijų talpą 5 proc.

„Tai yra pirmas kartas nuo 2017-ųjų metų, kai bus vykdomas Gigafactory pajėgumų išplėtimas. Panasonic taip pat planuoja atnaujinti Gigafactory 1 gamykloje gaminamas baterijas ir nuo rugsėjo padidinti jų talpą 5 proc“, - rašoma „Nikkei“ straipsnyje.

Ši informacija atitinka ir visai neseniai viešumoje pasirodžiusius „Panasonic“ vadovo, atsakingo už „Tesla“ baterijų verslą JAV, Yasuaki Takamoto komentarus, kuriuose jis teigė, kad Nevadoje esančioje „Gigafactory“ gamykloje gaminamų baterijų energijos tankis padidės.

Visos šios naujienos gražiai sugula į vieną grandinėlę, vedančią link esminio įvykio. „Tesla“ rugsėjo 22 d. planuojamos „Baterijų dienos“ renginio, per kurį turėtume išgirsti daugybę naujienų.

Šiuo metu vis dar kyla klausimų dėl tų nurodytų 39 GWh pajėgumų, nes dar šių metų pradžioje buvo pasirodžiusi informacija, kad „Panasonic“ planuoja pajėgumus padidinti iki 54 GWh. Tad čia dar nėra visiškai aiškūs galutiniai skaičiai.

Ir visgi, jau vien nuo šio rugsėjo pradedamų gaminti naujų, 5 proc. didesnę talpą turinčių baterijų žinia reiškia papildomus 2GWh pajėgumus. Rimtas pokytis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(13)
(3)
(10)

Komentarai ()