Jie tai padarė – „Lucid“ pristatė savo 1080AG galios ir vienu įkrovimu 800 km įveiksiantį elektrinį žvėrį: 4 modeliai, specifikacijos, kainos ir pasirodymo datos (Video)  (7)

Praėjus beveik ketveriems metams nuo to momento, kai pasaulis pirmą kartą išgirdo apie „Lucid Air“ elektromobilį, Silicio slėnio kompanija pagaliau viešai pristatė serijinei gamybai parengtą elektrinį sedaną. Ir net turėsime kelias jų versijas. Puiki žinia yra ir ta, kad kompanija elektromobilius pirmiesiems pirkėjams pradės pristatyti jau 2021-ųjų metų pavasarį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per pastaruosius porą mėnesių apie „Lucid Air“ elektromobilį girdėjome ne vieną žinią. Tiek apie vienu įkrovimu galimą nuvažiuoti virš 800 km atstumą, tiek ir apie patį greičiausią įkrovimą pasaulyje.

Vieni aikščiojo iš susižavėjimo, kiti – kilojo antakius ir nelabai tikėjo gamintoj teiginiais. Nemažai kritikų abejojo, kad išvis ką nors „Lucid Motors“ pristatys ir garsūs pareiškimai liks tik prototipų lygyje.

Ką gi. Kompanija rodo, kad yra nusiteikusi labai rimtai ir oficialiai pristatė „Lucid Air“ elektromobilį. Tiesą pasakius, čia turėsime netgi 4 elektromobilių versijas.

Galingiausioji, pavadinta „Lucid Air Dream Edition“, pasižymės įspūdingiausiomis specifikacijomis ir vietoje anksčiau kalbėtų 1000AG, turės 1080AG bei vienu įkrovimu galės įveikti 800 km.

Geriausia, kad visos trys gamybai parengtos versijos vienu įkrovimu gali nuvažiuoti toliau, nei 400 mylių arba 644 km.

Visi „Air“ sedanai pasižymi gamintojo vadinamu „Space Concept“, kuris apima „elektros jėgos pavaro sumažinimą ir taip sukuriamas pilno dydžio prabangios klasės interjeras mažesnio dydžio sportiniame sedane“.

 

„Gana lengva pasiekti didesnį nuvažiuojamą atstumą, pridedant daugiau baterijų, tačiau tokiu atveju padidėja automobilio svoris, išlaidos ir sumažėja vidaus erdvė“, – yra sakęs „Lucid Motors“ generalinis direktorius Peteris Rawlinsonas.

„Lucid Air savo nepaprastą diapazoną pasiekė net ir sumažindama baterijų dydį. Mes panaudojome savo sukurtas technologijas ir taip pasiekėme bendro automobilio efektyvumo proveržį.“

„Air“ elektromobilis grindžiamas dviem elektros varikliais ir keturiais varančiais ratais bei 113kW baterijų paketu.

Priklausomai nuo modelio, baterijų energija bus nukreipiama siekiant padidinti maksimalų nuvažiuoją atstumą arba padidinant maksimalią galią.

Pasak „Lucid“, 1080AG „Air Dream Edition“ versija nuo 0 iki 60 mylių per valandą (iki 96,5 km/h) įsibėgės per 2,5 sek, o ketvirtį mylios įveiks per 9,9 sek. Maksimalus greitis siekia 320 km/h.

„Lucid“ labai akcentuoja nestandartines ličio jonų baterijas ir 900V architektūrą, leidžiančią pasiekti greičiausią baterijų įkrovimą rinkoje. Vos per vieną įkrovos minutę gausime 32 km nuvažiuojamo atstumo. Tad, per 20 minučių elektromobilis bus įkrautas tiek, kad galėsime nuvažiuoti beveik 500 km.

Taip pat „Lucid“ tvirtina, kad pirmieji elektromobilių pirkėjai „Electrify America“ greitojo įkrovimo stotelėse galės net trejus metus mėgautis nemokama elektra.

 

Taip pat „Lucid“ pirkėjams namuose pasiūlys įsirengti ir dvikryptę įkrovimo stotelę. Tai reiškia, kad „Lucid Air“ elektromobilį ne tik bus galima įkrauti savo namuose, bet ir panaudoti elektromobilio energiją, kai tik į namus nutrūks elektros tiekimas. „Tai bus tarsi didžiulė baterija“, - teigia „Lucid“ kompanija.

Štai šioje lentelėje galite matyti „Air“ modelius, jų pagrindines specifikacijas, kainas ir pasirodymo datas.

Pirmiausiai rinkoje pasirodys „Air Dream Edition“. Jo pasirodymas suplanuotas 2021-ųjų pavasarį. Tvirtinama, kad šių automobilių kiekis bus ribotas, tačiau siūlys aukščiausios klasės galimybes, kaip antro ir trečio lygio pagalbą vairuotojams, įskaitant ir tokį dalyką, kaip ADAS.

Salone bus panaudotas prabangus „Santa Monica“ interjeras ir aukščiausios kokybės medžiagos. Ir kalbant apie automobilio interjerą, „Lucid Air“ didžiąja dalimi atsisako įprastų valdymo mygtukų ir pagrindinis valdymas vyks lenktu 34 colių įstrižainės „Glass Cockpit“ 5K raiškos jutikliniu ekranu.

Čia rasime ir valdymą balsu. „Amazon Alexa“ padės valdyti automobilio funkcijas, kaip navigaciją, klimato kontrolę, pramogas, prisijungs prie debesijos ir taip leis valdyti išmanius namų prietaisus ir pan.

Dabar „Lucid Motors“ planuoja iki šių metų pabaigos baigti Arizonoje statomos „Casa Grande“ gamyklos statybos darbus ir iškart nuo kitų metų pradžios pradėti gaminti elektromobilius.

 

Pirmiausiai, 2021-ųjų pavasarį, pasirodys „Dream Edition“. Iškart po jo vasarą atkeliaus „Grand Touring“, o po to ir „Touring“ elektromobilis.

Bazinis „Air“ modelis turėtų pasirodyti 2022-aisiais ir kainuos mažiausiai – iki 80 000 JAV dolerių.

Šiuo metu JAV, Kanados ir kai kurie Europos bei Viduriniųjų Rytų šalių gyventojai gali pateikti išankstines elektromobilių rezervacijas.

Įdomu yra ir tai, kad be keleto „Air“ sedanų versijų, kompanija jau užsimena ir apie elektrinį visureigį. Tiesa, apie jį detalesnės informacijos kol kas dar nėra.

„Lucid Motors“ tuo pačiu per kitus metus ruošiasi didžiausiuose JAV miestuose, kaip Los Andžele, Niujorke, Vašingtone ir kt., atverti automobilių salonų ir paslaugų centrų duris. Juose žmonės galės gyvai apžiūrėti „Lucid Air“ automobilius, juos išbandyti ir įsigyti.

O čia galite pasižiūrėti oficialų naujųjų elektromobilių pristatymą:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(46)
(5)
(41)

Komentarai (7)