Vienas senas televizorius sujaukė viso kaimo internetą - kaip tai įmanoma?  (3)

Laikas bėga greitai - tarp šio straipsnio skaitytojų tikrai yra ir tokių, kurie niekada nėra naudoję kineskopinio televizoriaus. Šie didžiuliai sunkūs prietaisai kadaise buvo kone kiekvienuose namuose. O kai kuriuose tebėra iki šiol. Vienas toks televizorius Velse, JK, sujaukė viso kaimo internetą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aberhosanas yra visai nedidelis kaimas Velse. Gražus, kiek senamadiškas, bet jaukus kaimelis nėra labai garsus. Čia nėra daug turistų, o ir garsiais žmonėmis Aberhosanas nėra turtingas. Tačiau dabar apie Aberhosaną kalba ne viena žiniasklaidos priemonė, nes čia įvyko šis tas įdomaus.

Kiekvieną rytą, apie 7 valandą, Aberhosane sutrikdavo prieiga prie interneto. Bundantys gyventojai sunkiai galėjo skaityti naujienas ar pradėti dieną su mėgstamu „Youtube“ kanalu. Ir ši problema tęsėsi kelis mėnesius. Interneto paslaugų tiekėjas teigė, kad tinklas patiria keistai reguliarius trikdžius, nors šalia nėra jokių įmonių, kurių įranga tokius trikdžius galėtų skleisti.

Inžinierių komanda iš telekomunikacijų tinklus prižiūrinčios bendrovės „Openreach“ į Aberhosaną atvyko su spektro analizatoriumi. Nors tą rytą stipriai lijo, inžinieriai vaikštinėjo kaimo gatvėmis nuo 6 ryto. Apie 7 valandą spektro analizatorius nustatė stiprius elektrinius trikdžius. Inžinieriai tai vadina triukšmu - padriki impulsai neturi jokios perskaitomos reikšmės ir yra nepageidaujami.

 

Tarsi pėdsekio šuns spektro analizatoriaus vedama komanda priėjo vieną namą, kuriame gyvena pagyvenęs žmogus. Pasirodo, jis savo rytą pradėdavo televizija - kiekvieną rytą 7 valandą jis įsijungdavo savo seną kineskopinį televizorių, kad susipažintų su naujienomis. Įsijungdamas senas televizoriaus sukeldavo triukšmą tinkluose ir taip visiškai sujaukdavo viso kaimo interneto paslaugų tiekimą.

 

Jei esate vienas iš tų vyresnių žmonių, kurie yra naudoję kineskopinį televizorių, žinote, kad jiems reikėdavo šiek tiek laiko, kad įsijungtų. Kartais įsijungdamas toks televizorius dar skleisdavo ir įvairius garsus - kartais tai buvo šnypštimas, o kartais - aukšto dažnio pypsėjimas. Tai - aukšto lygio elektros impulsų triukšmo garsai (inžinieriai juos vadina SHINE - single high-level impulse noise). Kaip nustatė „Openreach“ specialistai, nauja interneto įranga nėra tinkamai apsaugota nuo SHINE poveikio. O kam? Juk tokių televizorių beveik niekas nebeturi.

Dabar, šią Aberhosano problemą bus galima išspręsti - seną televizorių teks keisti nauju.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(66)
(6)
(60)

Komentarai (3)