Vienas iš keisčiausių pastatų pasaulyje - ar norėtumėte gyventi Akmenų name?  (4)

Šiaurės Portugalijoje galima pamatyti keistą namą - „Akmenų namas“ stovi atviroje vietoje ir iš toli traukia žvilgsnius. Ir kaip netrauks, kai jis atrodo tarsi išskaptuotas iš didžiulio lauko akmens.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Akmenų namas“ („Casa do Penedo“) stovi netoli kelio Fafės miestelio apylinkėse. Šalia jo dabar stovi kelios vėjo jėgainės, o štai gyvenamųjų namų nėra. Tiesą sakant, jei ne kelio ženklai, pastebėti „Akmenų namą“ būtų pakankamai sunku, nes jis susilieja su akmenuotos vietovės peizažu. Aplink jį yra ir daugiau riedulių, nors ir ne tokių didelių, kaip tie, kurie sudaro „Akmenų namo“ pamatus ir sienas.

„Akmenų namas“ buvo pastatytas pasiturintiems portugalams. Jie norėjo išskirtinio namo, kuris susilietų su gamta ir kartu pasižymėtų įdomia architektūra. „Akmenų namo“ statybos prasidėjo 1972 metais. Vietoje buvo surasti rieduliai, kurie suformavo namo kampus. Architektas pasistengė, kad mūrinės namo sienos susilietų su akmenimis ir pastatas atrodytų tarsi suskurtas gamtos.

 

Namo statybos truko dvejus metus. „Akmenų namo“ sienos ir net stogo konstrukcija irgi buvo sumūryta iš vietovėje randamų akmenų. Iš pradžių tai buvo savininkų vasarnamis - jie čia leisdavo atostogas. Tiesa, ilgai čia niekas neužsibūdavo, nes „Akmenų namas“ yra labai nepraktiškas.

Didžiuliai kampuose stovintys akmenys sukuria šešėlius, kurie aptemdo namo langus. Be to, nors viduje yra krosnelė, „Akmenų name“ žiemą yra neįprastai šalta. Galiausiai, čia nėra įprastų patogumų - nepaisant to, kad dabar šalia šio namo yra vėjo jėgainių parkas, „Akmenų namas“ vis dar neturi elektros įvado.

Taigi, dabar čia jau niekas negyvena. Viduje yra įsikūręs muziejus ir suvenyrų krautuvėlė. Keista, tačiau ilgą laiką „Akmenų namas“ net nelabai traukė turistus. Tiesą sakant, jis buvo kone ignoruojamas. Populiarumą jam atnešė tik internete pasirodžiusios nuotraukos, kurios išgarsino „Akmenų namą“ ir prie jo iki šiol traukia turistus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(22)
(0)
(22)

Komentarai (4)