Pietų Korėja ginkluojasi naujomis oro gynybos sistemomis - taiklumas 100 % (Video)  (1)

Pietų Korėjos ginklų gamintojas „LIG Nex1“ pranešė, kad ką tik savo šalies ginkluotosioms pajėgoms perdavė pirmąją raketinės gynybos sistemos bateriją. Nuo šiol Azijos šalies dangų gins ne tik amerikietiškos oro gynybos sistemos Patriot, THAAD ir Hawk. Prie jų jungiasi naujosios Cheongung 2.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Cheongung 2 yra nauja vidutinio nuotolio oro gynybos sistema. Su ja galima numušti iki 20 km aukštyje skrendančius taikinius, kurie nuo dislokuotos baterijos nutolę iki 50 km atstumu. Nuo 2012 metų tobulinamas projektas per bandymus pademonstravo 100 % taiklumą.  Taikinius sunaikina tiesioginiu pataikymu, todėl gali būti naudojama gynybai prieš balistines raketas.

Sistemą, kuri trumpiau vadinama KM-SAM, sudaro trys mašinos: paleidėjas gabenantis 8 raketas, vadovavimo mašina ir radaras. Armyrecognition svetainėje skelbiama, kad 3D radaras veikia X bangų diapazone, vienu metu gali sekti iki 40 taikinių nutolusiu 100 km atstumu. Skenuoja horizontą iki 80 laipsnių pakilimo kampu (elevacija).

 

Projektas buvo kuriama kartu su garsiomis Rusijos gynybos pramonės įmonėmis „Almaz-Antey“ ir „Fakel“. „Almaz“ geriausiai žinoma savo oro gynybos sistemomis: S-300 ir S-400 „Triumf“. Pastarosios sistemos pagrindu projekte buvo integruotas 3D technologija veikiantis radaras.

Tuo tarpu įmonė „Fakel“ padėjo sukurti vidutinio nuotolio raketą. Ji kurta naudojant „9M96“ raketos pavyzdžius. Ypatinga, nes leidžia pakeisti skriejimo krypti jau po to kai atsiduria ore. Toks jau ore esančios raketos krypties pokytis generuoja iki 50G perkrovą, tačiau leidžia atakuoti taikinį nepaisant fakto ar paleidėjas atsuktas į artėjančios grėsmės kryptį.

Bendras projektas turi savo analogą Rusijoje. 2020 metų pradžioje tarnybą pradėjo vidutinio nuotolio oro gynybos sistema S-350 „Vityaz“. Nuo korėjiečių skiriasi tik tuo, kad gaminama Rusijoje, o paleidėjas gali gabenti 12 raketų.

 

Pietų Korėjoje naujosios sistemos pakeis senąsias MIM-23 Hawk oro gynybos sistemas, kurios tarnauja nuo praeito amžiaus septintojo dešimtmečio, bet buvo sukurtos dar seniau. Naujosios raketos geriau apsaugotos nuo trikdymo (angl. Jamming), skrenda dvigubai greičiau (iki 5 Machų greičiu). Senųjų sistemų radarai leido vienu metu stebėti tik iki 6 taikinių.

Sistemos kaina kol kas nepaskelbta. Pati Pietų Korėja planuoja įsigyti iki 7 baterijų (vienoje baterijose iki keleto paleidėjų). Didelė tikimybė, kad greitai šios sistemos bus siūlomos kitoms šalims. Planuose gaminti KM-SAM versiją skirtą paleisti iš laivų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Arnas Mulokas
(14)
(5)
(9)

Komentarai (1)