Įsilaužė į 26 „iPhone“ telefonus tiesiog su namuose pasigaminta antena - „yra kažkas nepaprastai gražaus žiūrėti, kaip visi šie „iPhone“ telefonai miršta gavę mirties paketą“ (Video)  ()

„Google“ įsilaužėlių (angl. hackers) komandos „Project Zero“ narys sugalvojo būdą, kaip nuotoliniu būdu įsilaužti į „iPhone“ telefonus, paprasčiausiai nukreipdamas į juos namuose pasigamintą anteną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karantino metu profesionalus įsilaužėlis Ian Beer, „Google“ įsilaužimų komandos „Project Zero“ narys, sugalvojo būdą, kaip nuotoliniu būdu įsilaužti į „iPhone“.

Programišiui prireikė vos 100 JAV dolerių kainuojančios įrangos, kuri suteikė jam visišką kontrolę prie telefonų, į kuriuos jis nukreipė pasigamintą anteną.

Žinoma, nepamirškime, kad Ian Beer yra profesionalas, tačiau dėl jo palyginti paprasto įsilaužimo, „iPhone“ saugumo priemonės kelia nerimą.

Vieša demonstracija

Vaizdo įraše Ian Beer vienu metu demonstruoja 26 „iPhone“ telefonus. Į juos įsilaužus siunčiamas „WiFi“ signalas, kuris veikia net jeigu telefonai nėra prisijungę prie interneto.

 

Ilgesniame vaizdo įraše programišius paaiškina, kaip tai veikia ir kaip signalas gali būti skleidžiamas tarp „iPhone“.

„Yra kažkas nepaprastai gražaus žiūrint, kaip visi šie „iPhone“ telefonai miršta šiek tiek skirtingu laiku, kai jie gauna „WiFi“ mirties paketą“, – „Twitter“ pakyroje rašė „Project Zero“ vadovas Chrisas Evansas.

Užrakintos durys

 

Laimei, „Apple“ ištaisė šias klaidas gegužės mėn. išleidęs „iOS 13.5“. Tačiau pastarasis įsilaužimas vis tiek kelia grėsmę saugumui, matant kaip lengvai programišius sugebėjo tą grėsmę sukurti.

Ne visi „iPhone“ modeliai gavo atnaujinimą, o kibernetinio saugumo ekspertas „Ray Redacted“ įspėja, kad policijos areštinėje saugomi „iPhone“ telefonai, kuriais negalima naudotis, gali būti atrakinti naudojant tokį įsilaužimo būdą, kaip parodė Ian Beer.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(29)
(4)
(25)

Komentarai ()