Daugiau jokių naujų automobilių su vidaus degimo varikliu - Japonija ruošiasi istoriniam žingsniui  (3)

Savaitinis laikraštis „Automotive news Europe“, remdamasis Japonijos naujienų agentūra „NHK“, rašo, kad Japonijos valdžia nuo 2035 m. ruošiasi uždrausti naujų automobilių prekybą su vidaus degimo varikliais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šios šalies ekonomikos prekybos ir pramonės ministerija iki metų pabaigos turi paruošti planą, pagal kurį toks draudimas galėtų įsigalioti jau po penkiolikos metų. Tai yra Japonijos ministro pirmininko Yoshihide's Suga'os planas, kurį jis paskelbė spalį.

Pagal šį planą Japonija nuo 2050 m. turėtų tapti visiškai žalia šalis, į atmosferą neišmetanti nė gramo anglies dvideginio. Įdomu, kur jie eksportuos visas savo karves.

Tai – jau antroji šalis iš didžiojo septyneto, kuri paskelbė apie ribą, nuo kurios sumažės oro tarša. Japonija aplenkė Didžiąją Britaniją, pranešusi apie tokius savo ketinimus lapkričio viduryje.

 

„Boston Consulting Goup“ analitikai skaičiuoja, kad po dešimties metų – 2030 m. Japonijoje daugiau kaip pusė, net 55 proc. automobilių bus varomi elektra. Tačiau tuo pat metu Japonijos vyriausybės pranešimų didžiausi šios šalies automobilių gamintojai kol kas niekaip nekomentuoja.

Panašiu keliu eina ir Kinija. Kinai irgi nori nuo 2035 m. uždrausti prekybą vidaus degimo variklius turinčiais automobiliais.

 

Automobilių įmonė „Nissan“ kinus nori aplenkti dešimtmečiu ir jau po penkerių metų šioje šalyje pardavinės tik elektromobilius.

Taigi visuotinė automobilių elektrifikacija vyksta gerokai sparčiau negu tikėtasi ir dar prieš penkerius metus, net drąsiausiose vizijose nebuvo tokios sparčios įprastų automobilių su vidaus degimo varikliais atsikratymo manijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Žinių Radijas
(22)
(3)
(19)

Komentarai (3)