JAV Kosmoso pajėgos įsitikinusios – Rusija bando antipalydovinius ginklus (Video)  (1)

Pasak JAV Kosmoso vadovybės (USSC) pareigūnų, Rusija neseniai pradėjo naujus antipalydovinių raketų bandymus, tokiu būdu militarizuodama Žemės orbitos erdvę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bandyme dalyvavo tiesioginio smūgio prieš palydovą (DA-ASAT) raketa, skirta sunaikinti mažus palydovus žemojoje Žemės orbitoje. Tai trečias toks Rusijos bandymas vien šiais metais.

JAV pareigūnai yra pasipiktinę dėl Rusijos vykdomų karinių bandymų orbitoje.

„Rusija viešai teigia, kad stengiasi užkirsti kelią kosminės erdvės virsmui į mūšio lauką, tačiau tuo pačiu metu Maskva ir toliau ginkluoja kosmosą, plėtodama ir platindama orbitos ir antžeminius pajėgumus, kuriais siekiama išnaudoti JAV priklausomybę nuo kosmoso“, - oficialiame pranešime sakė JAV Kosmoso vadovybės vadas Jamesas Dickinsonas.

 

Pavojus kyla ne tik JAV kariniams palydovams. Pareiškime pažymima, kad ASAT raketos gali „sukelti didelį šiukšlių lauką, kuris gali kelti pavojų komerciniams palydovams ir negrįžtamai užteršti kosmoso sritį“.

2017 ir 2020 m. Rusija taip pat pademonstravo kosminę sistemą, vadinamą „orbitine ASAT“, į orbitą paleidžiamą palydovinį ginklą, kuris atliko imitacininį palydovo sunaikinimo bandymą.

 

Rusija ne vienintelė vykdo tokius bandymus. Indijos valdžia 2019 m. kovo mėn. sėkmingai išbandė antipalydovinę raketą. Po kelių mėnesių susidaręs šiukšlių debesis vis dar kelia grėsmę palydovams ir net Tarptautinėje kosminėje stotyje esantiems astronautams.

Video reportažas apie galimus Rusijos kosminio ginklo bandymus:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(16)
(7)
(9)

Komentarai (1)