Į Lietuvą atkeliavo technologija, kokios dar turbūt nematėte: išgyventi koronavirusas neturi jokių šansų - Padujos universitetas nustatė, kad JONIX įrenginys vos per 30 minučių sunaikina 99,9999 % virusų (Video)  (6)

Padujos, viename garsiausių Italijos ir Europos universitetų buvo išbandyta ypatingai efektyvi koronaviruso naikinimo technologija. Prof. Andrea Crisančio mokslininkų komanda nustatė, kad „šaltosios plazmos“ technologija grįstas įrenginys uždaroje aplinkoje sugeba sunaikinti net 99,9999 % koronavirusų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-01-31 Į Lietuvą atkeliavo technologija, kokios dar turbūt nematėte: išgyventi koronavirusas neturi jokių šansų - Padujos universitetas nustatė, kad JONIX įrenginys vos per 30 minučių sunaikina 99,9999 % virusų (Video)  (6)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JONIX jonizatoriai - visiška naujiena Lietuvoje

Į Lietuvą įžengė JONIX kompanija. Jauna, 2013-aisiais Italijoje taikomosios chemijos mokslininkų, tyrėjų ir biologų įkurta kompanija, kuri siūlo iš esmės dar negirdėtus oro valytuvus.

Šie oro valytuvai nėra patys pigiausi rinkoje. JONIX svetainėje galite rasti įvairių jonizatorių pasiūlymų:

  • JONIX CUBE Nero610 € (tinka 85 m2 pločio patalpai).
  • JONIX STEEL 2F2380 € (tinka 1000 m3 tūrio patalpai).

Nors kainos ir nėra mažiausios, bet įrenginiai parduodami Lietuvoje, suteikiama 24 mėnesių garantija ir svarbiausia - jie yra unikalūs pagal savo technologiją. Specialistų komanda sukūrė unikalią oro valymo sistemą, kurioje naudojama šaltos plazmos (NTP) technologija.

Kas yra „šaltosios plazmos“ technologija?

Šaltosios plazmos technologija (Not termal plazma) šiuo metu yra pati pažangiausia dezinfekavimo technologija pasaulyje. Ir Padujos universiteto mokslininkas, ką tik atlikto tyrimo vadovas, Andrea Crisanti iškart pabrėžia, kad jos nereikia maišyti su kraujo plazma. 

 

„Plazma, apie kurią kalbame, nėra kraujo plazma! Mes tai aiškiai nurodome, nes daugelis žmonių, greitai skaitydami, gali likti kiek susipainioję. Šaltosios plazmos (arba neterminės plazmos, NTP) technologija neturi nieko bendro su kraujo plazmos terapija, apie kurią pastaraisiais mėnesiais daug kalbėta“, - teigia Andrea Crisanti.

Šaltosios plazmos technologija naudojama oro, paviršių ir maisto produktų dezinfekavime, medicinoje, žemės ūkyje, NASA naudoja šią technologiją kosminių modulių oro filtruose

Įspūdingas 99,9999 % efektyvumas

 

Tad 2013 metais Pizos mieste Italijoje įkurtos JONIX kompanijos jonizatoriai naudoja būtent tokią technologiją. Ir Andrea Crisanti atlikti laboratoriniai tokių jonizatorių tyrimai rodo, kad JONIX įrenginiai pasižymi įspūdingu efektyvumu.

Remiantis tyrimo rezultatais, JONIX jonizatorius dezinfekuoja orą ir paviršius nuo virusų, grybelių, bakterijų, alergenų, lakiųjų organinių junginių ir kvapų. Ir vos per 30 minučių sunaikina 99,9999 % patalpoje esančių koronavirusų. 

 

Iš per jonizatoriaus šaltosios plazmos lauką perėjusių bakterijų, virusų ir patogenų faktiškai nieko nebelieka – sunaikinama netgi jų genetinė medžiaga, be kurios jie niekaip negali atsikurti.

Didelis tokios technologijos efektyvumas yra ir tas, kad į aplinką neišleidžiama jokių pavojingų medžiagų ir jais galima naudotis tuo metu, kai patalpoje yra žmonės, - teigia Andrea Crisanti.

„Mes žinojome šaltosios plazmos suteikiamą galią, kovojant su virusais, bakterijomis ir patogenais“, - sako JONIX kompanijos prezidentas Mauro Mantovanas. „Tačiau mokslinis patvirtinimas dėl koronavirusų naikinimo efektyvumo mums buvo esminis žingsnis. Prestižinio Padujos universiteto pripažinimas mums duoda aiškų atsakymą, kad kuriame rinkoje lyderiaujančius jonizatorius ir tuo pačiu įpareigoja ir toliau pasinaudoti visomis galimybėmis, kurias tik mums siūlo šiuolaikinės technologijos.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(28)
(16)
(12)

Komentarai (6)