„Tesla Model S“ ir „Model X“ pardavimai šovė į viršų, tačiau kai kurie pirkėjai nepatenkinti: kainos tiesiog siutina  ()

„Tesla Model S“ ir „Model X“ pirkėjai nėra patenkinti, kaip automobilių gamintojas tvarko esamų užsakymų kainas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tesla“ pagaliau pristatė labai lauktus atnaujintus „Model S“ ir „Model X“ elektromobilius.

„Model 3“ ir „Model Y“ elektromobiliai, kurie yra pigesni, pastaraisiais metais turėjo geresnes technologijas, įskaitant greitesnį „Supercharging“ įkrovimą, ir tai turėjo įtakos pavyzdinių transporto priemonių pardavimams.

„Model S“ ir „Model X“ pardavimai per pastaruosius kelerius metus mažėjo, tačiau „Tesla“ tikisi, kad naujosios versijos, kurios kai kuriomis specifikacijomis pasivijo „Model 3“ ir „Model Y“, o kitose juos gerokai lenkia, leis padidinti pardavimus.

Šaltiniai, susipažinę su „Tesla“ pardavimo operacijomis, „Electrek“ teigė, kad „Tesla“ dabar pastebi „Model S“ ir „Model X“ pardavimų šuolį, kuris nebuvo regėtas nuo „Model S P100D Ludicrous“ išleidimo prieš ketverius metus.

„Tesla“ pardavimų skaičius laiko paslaptyje, tačiau turimų šaltinių patikrinimai rodo, kad nepaisant augančių kainų, labai išaugo naujų transporto priemonių pardavimas.

Kainos kai kuriuos pirkėjus tiesiog siutina

 

Praėjusių metų pabaigoje „Tesla“ pradėjo stumti naujų „Model S“ ir „Model X“ tiekimus į 2021 m., o gruodžio pabaigoje uždarė gamybos linijas Fremonte, norėdama jas atnaujinti šiems modeliams. Tačiau per tą laiką „Tesla“ nuolat priėmė „Model S“ ir „Model X“ užsakymus, kurių senoji kaina siekė tik 69 420 JAV dolerių.

Problema ta, kad „Tesla“ niekada neketino parduoti šių transporto priemonių už tokią kainą. Dabar „Tesla“ pirkėjams, kurie prieš atnaujinimą užsisakė „Model S“ ir „Model X“, pranešama, kad jie turi sumokėti naują kainą, kuri yra apie 10 000 JAV dolerių didesnė.

Jie gautų atnaujintą transporto priemonę. Pirkėjai, iš anksto užsisakę „Model S“ ar „Model X“ negali gauti automobilio už pradinę kainą su ankstesniu dizainu, kuris buvo užsakymo pateikimo metu.

 

Šaltinio teigimu, šioje situacijoje yra daug klientų.

Per praėjusią savaitę vykusį „Tesla“ konferencinį pokalbį generalinis direktorius Elonas Muskas tikino, kad tai nebus problema:

  • „Mes iš tikrųjų pakelsime „Model S“ kainą šiam naujam modeliui. Naujas modelis bus 10 000 JAV dolerių brangesnis, todėl tikimės, kad žmonės nėra per daug nusiminę, jei praėjusį mėnesį pirko senąjį modelį. Taigi taip, mes manome, kad tai tikriausiai yra geriausias automobilis šiandien pasaulyje už tokią kainą.“

Norėdama nuraminti savininkus, kurie yra nusivylę savo „Model S“ užsakymu, pateiktu prieš šią savaitę paskelbą atnaujinimą, „Tesla“ pasiūlė 2 000 JAV dolerių kainų korekciją, o FSD (angl. Full self-driving) kaina išlieka tokia pati, kokia buvo tada, kai buvo pateiktas užsakymas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(3)
(6)

Komentarai ()

Susijusios žymos: