Išbandėme tikrą 2021 metų flagmaną: dar neregėtų galimybių robotas siurblys su puikiai veikiančių dirbtiniu intelektu, IP kameromis, 2500PA siurbimo galia, išskirtinai paprastu valdymu - tai tarsi namus valantis sargas („Roborock S6 MaxV“ apžvalga)  ()

„Roborock S6 MaxV“ - tai išskirtinis, 2021 m. flagmanas ir tikrai išmanus dulkių-siurblys robotas. Kodėl išmanus? Nes jis atpažįsta kliūtis, žino, kuriame namų aukšte yra, niekada niekur nestringa ir dar padės pažiūrėti, ar viskas namie gerai, kai būsite išvykę! Tai iš ties nuostabus robotas siurblys ir štai ką sužinojome apie „Roborock S6 MaxV“ po poros savaičių naudojimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kas yra „Roborock S6 MaxV“?

„Roborock S6 MaxV“ - tai naujausios laidos, 2021 m. flagmanas, itin modernus aukštos klasės dulkių-siurblys robotas su grindų plovimo funkcija. Jis turi daugybę sensorių, kurie jam padeda orientuotis namuose ir sudaryti tikslų jų žemėlapį. Priekyje - net dvi kameros, leidžiančios robotui susidaryti trimatį aplinkos vaizdą. Bokštelyje - lidaras, sudarantis aplinkos žemėlapį. Smegenyse - dirbtinio intelekto sistema, leidžianti robotui atpažinti kliūtis, įvertinti jų sudėtingumą ir pasirinkti, kaip su jomis elgtis. „Roborock S6 MaxV“ yra išskirtinai protingas ir pats pasirenka, ar apvažiuoti kliūtį, ar ją galima tiesiog pervažiuoti nesukeliant didesnių problemų. Tačiau prieš žvelgiant į tai, kaip efektyviai „Roborock S6 MaxV“ veikia, pažiūrėkime į jo technines charakteristikas:

Maksimali siurbimo jėga - 2500 Pa;
Baterijos talpa - 5200 mAh (180 min., 240 m2);
Triukšmo lygis - 67 dB;
Vandens talpa - 297 ml;
Dulkių surinkimo talpa - 460 ml;
Maksimalus įveikiamos kliūties aukštis - 20 mm;
Aukštis x plotis - 9,6 x 35 cm.
Kaina Lietuvoje apie 560€

Pakuotėje rasite grindų plovimo priedą su šluoste, instrukcijas, įkrovimo stotelę su laidu, papildomą filtrą ir, žinoma, patį robotą-dulkių siurblį. Jums reikės parsisiųsti „Roborock“ programėlę, kuri leis prijungti robotą prie belaidžio namų tinklo ir valdyti jo funkcijas.

Programėlė - paprastas funkcionalumas

„Roborock S6 MaxV“ valdomas per „Roborock“ programėlę. Čia galima stebėti roboto darbą, nustatyti valymo režimą ir dažnumą, pakviesti robotą išvalyti kokią nors zoną ar kambarį, keisti jo balso nustatymus, peržiūrėti jo baterijos būseną ir kitus parametrus. Šioje programėlėje rasite ir kitus nustatymus, apie kuriuos pakalbėsime vėliau (neįtikėtina, bet „Roborock S6 MaxV“ veikia ir kaip IP kamera).

„Roborock“ programėlė yra labai paprasta naudoti. Čia nėra nereikalingų neaiškių simbolių. Įjungę roboto meniu (prie šios programėlės galima prijungti ir kitus išmaniųjų namų prietaisus) pamatysite žemėlapį su pažymėtu paskutiniu valymo maršrutu. Čia taip pat matysite baterijos lygį, galėsite pasirinkti tarp visų namų, kambario ir zonos valymo, pradėti valymą, keisti siurbimo/grindų plovimo nustatymus ir taip toliau. Viskas pasiekiama labai lengvai, nėra jokių perteklinių funkcijų ar perdėtai ilgų meniu labirintų.

 

Ant „Roborock S6 MaxV“ korpuso yra trys mygtukai - įjungimo, zonos valymo ir grįžimo į įkrovimo stotelę. Jei aplink važinėjantis robotas jums ims trukdyti, galite spustelti įjungimo mygtuką ir taip padaryti pauzę - antras paspaudimas atnaujins darbą.

Programėlėje galite ir redaguoti žemėlapius, pažymėti zonas, kuriose „Roborock S6 MaxV“ nėra laukiamas, sudaryti tvarkaraščius. Programėlė yra tokia paprasta, kad trūkumų joje ir sunku įžvelgti - į instrukcijas tikriausiai ir nepažvelgsite. Nors, aišku, programėlė pasiekiamas ir vartotojo vadovas. Vienintelis trūkumas yra tas, kad programėlė neturi lietuvių kalbos, bet tikriausiai to ir nesitikėjote.

„Roborock“ programėlėje išsaugoti žemėlapiai leidžia keisti siurbimo ir valymo nustatymus kiekvienam kambariui atskirai. Tai yra, dažniau naudojamus kambarius galite siurbti didesniu intensyvumu. Programėlėje taip pat galite nustatyti ir zonas, kuriose siurblys nėra laukiamas. „Roborock S6 MaxV“ pats atpažįsta, kuriame kambaryje yra, net jei buvo perneštas į kitą aukštą. Šis robotas įsimena iki keturių vieno namo aukštų.

„Roborock S6 MaxV“ mūsų namuose dirbo porą savaičių ir po jų atsisveikinti su šiuo robotu bus sunku, nes jis veikia tiesiog puikiai. Štai ką pastebėjome jo darbo metu.

Siurbimas ir valymas

Atvykęs į naujus namus „Roborock S6 MaxV“ darbo imasi vos po kelių minučių - tiek trunka jo nustatymas ir prijungimas prie belaidžio namų tinklo. Pirmą kartą jis nedrąsiai važinės po kambarius, lidaru nuskaitydamas jų ribas, todėl pirmasis valymas truks kiek ilgiau.

Vėliau robotas nustatytu laiku ar tiesiog iškviestas palieka įkrovimo stotelę ir ima važiuoti apie kambario perimetrą. „Roborock S6 MaxV“ veikia pakankamai tyliai - tyliau nei daug pigesnių konkurentų. 67 dB triukšmas (daug kitų robotų-dulkių siurblių kuria iki 80 dB triukšmą) jums tikriausiai mažai ką sako, bet pasakysime, kad kambaryje galima susikalbėti net tada, kai „Roborock S6 MaxV“ dirba visai šalia.

O jo siurbimo galia yra stebėtinai aukšta. Mūsų atveju „Roborock S6 MaxV“ siurbia su „Turbo“ nustatymu (antrasis siurbimo lygis iš trijų). Realistiškai, jei leisite robotui dirbti kas antrą dieną ar dažniau, jums pakaks ir energiją tausojančio „Balanced“ siurbimo lygio. Viskas priklauso nuo to, kiek namuose yra gyventojų - kai kurie žmonės koridorius ir kitas daugiausia nešvarumų surenkančias vietas norės valyti kasdien. Ir „Roborock S6 MaxV“ sudaro tokią galimybę - galite paprašyti roboto išvalyti tik vieną kambarį.

 

„Roborock S6 MaxV“ efektyvumo paslaptis - ne tik aukšta siurbimo galia, bet ir šepečiai. Šis robotas turi tik vieną šoninę šluotelę, bet jos jam pakanka - jis žino, kad turi tik vieną, todėl būtent ta puse privažiuoja prie sienų. Ritininis šepetys labai gerai surenka plaukus ir smulkias dulkes. Aišku, jį teks kartas nuo karto valyti - tam gamintojas po kapotu paslėpė specialų šepetėlį.

Mūsų namuose nėra gyvūnų ar vaikų, tačiau su purvu, kuris čia yra, „Roborock S6 MaxV“ susidorojo puikiai, įskaitant blizgučius nuo kalėdinės eglutės ir smėlį, parsineštą nuo pabarstytų šaligatvių. Kai kurie naudotojai internete teigia, kad „Roborock S6 MaxV“ sunkiau susitvarko su sunkiomis atliekomis - kačių kraiku, smulkiais akmenukais, žirniais ar pan. Mūsų atveju „Roborock S6 MaxV“ surinko viską, ko iš jo buvo galima tikėtis.

Dulkių surinkimo konteineris yra pakankamai talpus ir lengvai ištuštinamas - jūsų pirštai dulkių net nepaleis. Kas dvi savaites reikės išskalauti filtrą, bet tai labai paprasta. Tikriausiai didžiausia problema yra ta, kad robotas nepraneša, kada dulkių talpa yra pilna. Taigi, patiems reikės atsiminti ją ištuštinti.

„Roborock S6 MaxV“ žino, kokiu paviršiumi važiuoja ir pagal tai parenka siurbimo galią. Tai yra, nuvažiavęs nuo kilimo ant kietų grindų jis sumažina siurbimo galią, o sugrįžęs ant kilimo ją padidina. Tai padeda tausoti baterijos resursus ir sumažina triukšmo lygį. Ir tai „Roborock S6 MaxV“ daro labai efektyviai. 34 m2 plotą mūsų atveju „Roborock S6 MaxV“ išvalo per 35-40 minučių ir išlaiko apie 70-75 % baterijos.

„Roborock S6 MaxV“ gali plauti grindis. Programėlėje pasirinksite vandens kiekį, kurį norite naudoti, ir „Roborock S6 MaxV“ imsis darbo. Braukimas per tas pačias grindis su šlapia šluoste galbūt ir neatrodo kaip efektyvus grindų plovimo būdas, bet prisiminkite, kad robotai valo dažniau nei žmonės. Ir „Roborock S6 MaxV“ gali siurbti ir valyti vienu metu, todėl palaikomas neblogas švaros lygis. Tai naudotojui reikėtų atsiminti - „Roborock S6 MaxV“ yra robotas-dulkių siurblys su grindų plovimo funkcija, o ne grindų plovimo robotas. Jei tai suprasite, „Roborock S6 MaxV“ darbo rezultatai jums bus priimtini. O štai jei tikitės, kad labai nešvarias grindis jau po pirmo praplovimo jis pavers švariomis, teks nusivilti.

Kliūčių atpažinimas ir kėdžių labirintai

Geriausi dulkių-siurbliai robotai išvalo visą teritoriją, kurią tik gali pasiekti. Tuo tarpu pigesni stringa tarp kėdžių kojų ar net nesiartina prie siaurų tarpų, net jei atrodo, kad į juos galėtų įlįsti. „Roborock S6 MaxV“ priskirtume pirmajai kategorijai.

 

„Roborock S6 MaxV“ drąsiai lenda tarp kėdės kojų, bet tarp jų neįstringa. Jis važiuoja visai arti kliūčių, tačiau jas liečia labai menkai. Apie pavojų, kad „Roborock S6 MaxV“ apgadins baldus, net negalima kalbėti, nes jis juos tiesiog apvažiuoja jų praktiškai neliesdamas. Aišku, išmaniam siurbliui padeda ir jo dirbtinis intelektas, kuris, beje, yra atnaujinamas pakankamai dažnai - „Roborock“ inžinieriai vis dar tobulina savo kūrinį.

„Roborock S6 MaxV“ turi dirbtinio intelekto sistemą, kuri analizuoja dviejų kamerų matomus vaizdus ir juos lygina su atvaizdais duomenų bazėje. Kliūtis, kurių robotas negali įveikti, jis pažymi. Vėliau baigus valymą naudotojas gali pažymėti kai kurias kliūtis kaip ignoruotinas. Ši sistema veikia stebėtinai tiksliai. „Roborock S6 MaxV“ atpažįsta batus, laidus, svarstykles ir kitas dažniausiai pasitaikančias kliūtis. Net ir tų daiktų, kurių jis nepažįsta, robotas neliečia.

Aišku, kartais „Roborock S6 MaxV“ padaro klaidų, tačiau jos visiškai neturi įtakos valymo kokybei. Pavyzdžiui, seną kilimą puošiantys ornamentai robotui kartais primena kliūtis, tačiau privažiavęs iš kitos pusės jis supranta, kad ten nieko nėra ir kliūties simbolį iš žemėlapio pašalina. Medinio fotelio kojos jam kartais primena gyvūnų išmatų krūveles ir jis jų vengia. 

Taip, pakartosime, „Roborock S6 MaxV“ išvengia gyvūnų išmatų! Galbūt jums tai bus staigmena, bet daugybei robotų-dulkių siurblių ir gyvūnų šeimininkų tai yra didelis pliusas. Internete lengvai rasite košmariškų istorijų apie robotų namie paliktus piešinius.

„Roborock S6 MaxV“ kartais praryja batų raištelius ir plonus laidus. Mūsų atveju didesnių nemalonumų ar nuostolių tai nesukūrė, bet tai reikėtų turėti omenyje, jei leisite robotui darbuotis kai namie nieko nebus.

Bandymų metu „Roborock S6 MaxV“ pasirodė kaip puikiai kliūtis apvažiuojantis robotas, net kai tos kliūtys juda ar yra visiškai kitose padėtyse nei buvo praeito valymo metu. Jis be vargo įveikė ir maždaug 1,5 cm aukščio slenksčius. Jei robotui dėl pakilusios kilimėlio atbrailos ant jo užvažiuoti iš pirmo karto (dažniausiai kliūdavo šoninė šluotelė), jis atsitraukdavo ir bandydavo dar kartą.

Bandymų metu robotas įstrigo du kartus ir abu dėl naudotojo kaltės - vieną kartą uždarėme duris tarp jo ir įkrovimo stotelės, kitą kartą jis prie įkrovimo stotelės pastebėjo netvarkingai paliktą laidą. Tokiose situacijose robotas tiesiog sustoja ir neeikvoja energijos, o naudotojas gauna pranešimą programėlėje. Ten taip pat pamatysite ir kliūties nuotrauką - nieko panašaus negali pasiūlyti jokie kiti biudžetiniai robotai. 

 

„Roborock S6 MaxV“ įkrovimo stotelės vietą pažymi žemėlapyje ir į ją sugrįžta tiesiausiu keliu. Labai gerai tai, kad „Roborock S6 MaxV“ yra paruoštas tvarkingam veikimui ir kelių aukštų namuose. Tai yra, nereikia pirkti atskirų stotelių kiekvienam aukštui - laiptais užneštas robotas atpažįsta aukštą, kuriame yra. „Roborock S6 MaxV“ išsaugo iki keturių aukštų žemėlapius. Ir, žinoma, nenukrenta nuo laiptų, nes juos tiesiog mato ir aptinka jutiklių pagalba.

Jei norėtume ką nors prikišti šio roboto išmanumui, tai pastebėtume, kad jis nemato purvo dėmių. Jis mato kliūtis, tačiau negali atpažinti kilimo plotelio, kuriam reikėtų daugiau dėmesio. Kita vertus, to tikėtis būtų sunku, turint omenyje, kokiu kampu kameros žiūri į grindis.

Stebinančios funkcijos

„Roborock S6 MaxV“ yra labai išmanus robotas-dulkių siurblys. Jau minėjome, kad jis atpažįsta įvairias kliūtis ir pasirenka efektyviausią kelią aplink jas. Tačiau verta paminėti ir tai, kad „Roborock S6 MaxV“ gali veikti ir kaip IP kamera.

„Roborock S6 MaxV“ priekyje yra dvi kameros, padedančios robotui suprasti, kas yra priešais jį. Tos pačios kameros gali būti naudojamos ir saugumui užtikrinti. Prisijungę programėle galėsite stebėti kaip robotas valo namus net jei būsite išėję. Ir tai dar ne viskas.

„Roborock S6 MaxV“ gali veikti kaip saugumo kamera. Tiesiog prisijunkite programėle ir važinėkite po namus. Pažiūrėkite, ką daro jūsų augintiniai, ar tikrai uždarėte duris, ar į vidų nelyja per atvirus langus. Dar daugiau - likusiems namuose galite siųsti ir 15 sekundžių balso pranešimus. Taip galite, pavyzdžiui, sudrausminti šunį. Aišku, jei jis nuspręs roboto paklausyti. Ši komunikacija yra vienkryptė - robote nėra mikrofonų.

„Roborock S6 MaxV“ puikiai mato tamsoje. Tai, aišku, padeda valyti namus, bet kartu padeda ir juos stebėti tamsoje.

Šioje vietoje verta paminėti ir saugumą. „Roborock S6 MaxV“ jūsų duomenų nesiunčia į kažkokį serverį, todėl, jei tikėtume gamintoju, niekas jūsų namų be jūsų leidimo nestebės. Įjungti šią funkciją taip pat galima tik esant šalia roboto - reikia nuspausti ir palaikyti visus tris mygtukus. Be to, robotas įkrovimo stotelėje parkuojasi veidu į sieną.

Apibendrinimui

„Roborock S6 MaxV“ yra fantastiškas, itin aukštos klasės dulkių siurblys-robotas ir bandymų metu nepastebėjome nieko, kas neleistų jo rekomenduoti. Jis dirba fantastiškai, dirbtinio intelekto sistema stebina savo galimybėmis, o namai su juo yra nepalyginamai švaresni ir jis pats gali būti praktiškai nepastebimai integruotas į jūsų gyvenimą. Štai kokius didžiausius jo privalumus ir trūkumus išskirtume.

 

Privalumai:

  • Labai paprasta naudotojo sąsaja. Tiek mygtukai ant korpuso, tiek programėlė yra labai paprasti ir aiškūs, net jei tai - jūsų pirmasis robotas-dulkių siurblys.
  • Aukšta siurbimo galia ir tylus veikimas. 2500 Pa siurbimo galia nėra rekordinė, bet jos pakanka palaikyti namų švarai. Ir kai taip gerai veikiantis dulkių siurblys yra toks tylus, skųstis yra sunku.
  • Grindų plovimo funkcija. Taip, „Roborock S6 MaxV“ nešvarių grindų švariomis nepavers, bet gali palaikyti jų švarą.
  • Itin tikslus veikimas. Nėra jokios baimės, kad robotas kur nors įstrigs. DI sistema, dvi kameros ir radaras leidžia „Roborock S6 MaxV“ veikti itin tiksliai, nestringant po kėdės kojomis ar tamsiuose tarpuose tarp baldų.
  • Lengva priežiūra. Ištuštinti dulkių talpą yra labai lengva, „Roborock S6 MaxV“ turi skalaujamą filtrą, o ir šepetėliai yra lengvai pasiekiami ir išvalomi pridedamu įrankiu.
  • Išmanios funkcijos. „Roborock S6 MaxV“ atpažįsta kliūtis, veikia labai saugiai ir netgi leidžia apžiūrėti namus.

Trūkumai:

  • Aukšta kaina (Lietuvoje apie 560€). Nors „Roborock S6 MaxV“ dėl savo daugybės unikalių technologijų ir suteikiamo patogumo yra vertas tų pinigų, kuriuos kainuoja, tai vis tiek yra dideli pinigai dulkių siurbliui įsigyti ir ne kiekvienas sau tai galės leisti. Bet flagmanas lieka flagmanu - išskirtinė kokybė niekada nekainavo pigiai. 
  • Jis nepraneša apie pilną dulkių surinkimo konteinerį. 

Apskritai, „Roborock S6 MaxV“ yra labai efektyvus robotas, kuris veikia taip gerai, kad jį galima palikti dirbti ir vieną. Visiškai nebijotume palikti jį valyti namus ir išeiti dirbti - „Roborock S6 MaxV“ tiesiog nestringa. Be to, visada galima prisijungti ir pažiūrėti, kaip jam sekasi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(3)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: