Buvęs „Google“ vadovas ir kiti ekspertai: jei JAV nenori atsilikti ginklavimosi varžybose - „prašome, leiskite mums gaminti robotus žudikus“  ()

Kongreso patariamoji grupė, svarsčiusi, ar Jungtinių Valstijų kariuomenė turėtų sukurti autonominius robotus žudikus, galinčius panaudoti mirtiną jėgą, nusprendė, kad vyriausybė turėtų palikti šį klausimą atvirą diskusijoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tėvai privalo įtikinti savo mažylius valgyti daržoves. Taikydami panašią logiką Nacionalinio saugumo dirbtinio intelekto komisijos nariai padarė išvadą, kad Kongresas turėtų bent jau apsvarstyti galimybę dėl šanso žudikams robotams ar dirbtinio intelekto sistemoms, praneša „Reuters“.

Remiantis komiteto, priėmusio šį sprendimą, nepaisant vis didėjančio tarptautinio spaudimo uždrausti žudikų robotų gamybą, nuomone, kariuomenė gali niekada nesužinoti, ar iš tikrųjų robotai žudikai pasiteisintų kovos lauke.

Etika

Ekspertų grupė, kuriai vadovavo buvęs „Google“ vadovas Ericas Schmidtas, antradienį baigė dvi dienas vykusią viešą diskusiją apie tai, kaip didžiausia pasaulio karinė galia turėtų atsižvelgti į dirbtinį intelektą nacionaliniam saugumui ir technologijų pažangai.

 

Jos vicepirmininkas Robertas Workas, buvęs gynybos sekretoriaus pavaduotojas, teigė, kad autonominiai ginklai turėtų padaryti mažiau klaidų nei žmonės daro mūšyje, dėl to sumažės aukų ar susirėmimų dėl neteisingo taikinio atpažinimo.

„Moraliai būtina bent jau laikytis šios hipotezės“, – sakė jis.

Ginklavimosi varžybos

Žinoma, faktas yra tas, kad JAV kariuomenė jau pradėjo kurti autonominius tankus, kuriuos strategiškai vadina „automatinėmis sistemomis“. Kinijos, Rusijos ir JK kariuomenės sukūrė robotus, bepiločius orlaivius ar algoritmus, kurie taip pat gali atimti žmogaus gyvybę. Tai rodo, kad šis vadinamasis moralinis reikalavimas ištirti robotų žudikų technologijas yra labiau reikalingas norint neatsilikti ginklavimosi varžybose.

 

„Komiteto dėmesys poreikiui konkuruoti su panašiomis Kinijos ir Rusijos investicijomis... tik skatina ginklavimosi varžybas“, – „Reuters“ sakė Mary Wareham, „Kampanijos sustabdyti robotus žudikus“ koordinatorė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(3)
(7)

Komentarai ()