Kinijoje iškils įspūdingas paukščių įkvėptas meno centras: perdirbtos medžiagos, modulinės konstrukcijos ir visiška simetrija (Foto)  ()

Įtakinga britų kompanija „Zaha Hadid Architects“ (ZHA) vykdo įspūdingo naujo meno centro statybos darbus. „Zhuhai Jinwan“ visuomenės meno centro projektą apibūdina didžiulis akį traukiantis kampuotas stogas, įkvėptas migruojančių paukščių skrydžio modelių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Zhuhai Jinwan“ visuomenės meno centras yra augančio vystymosi rajone Guangdonge (Kinija), netoli geležinkelio, siūlančio susisiekti su Guangdžou, Šendženu, Makao ir Honkongu.

Pabaigus statybas, pastate bus 1 200 vietų teatras, 500 vietų daugiafunkcė salė, mokslo centras ir meno muziejus. Visi jie bus įrengti po akį traukiančia stogo danga, kurios ilgis sieks 170 m iš rytų į vakarus ir 270 m iš šiaurės į pietus.

Pastato interjeras bus išdėstytas aplink erdvią aikštę, kuri tarnaus kaip bendra fojė ir leis lankytojams pamatyti kiekvienos zonos vidų dėka stiklinių sienų.

Ant stogo bus įrengtas amfiteatras ir terasa.

„Atkreipiant dėmesį į migruojančių paukščių, skrendančių virš Pietų Kinijos, ševronų modelius, kiekvienoje vietoje esančios grotelinės plieninės stoginės yra sukonfigūruotos pasikartojant, simetriškai ir varijuojant, todėl susidaro susiję elementai, kurie atitinka skirtingus kiekvieno pastato funkcinius reikalavimus, – sako „Zaha Hadid Architects“.

 

„Kiekvienas stogo modulis yra savaime palaikantis ir stabilizuojantis. Kartojant modulius, optimizuojama išankstinė gamyba, išankstinis surinkimas ir modulinės konstrukcijos naudojimas.“

Ežeras, esantis centre, bus naudojamas lietaus vandeniui laikyti drėkinimui, o šalia esančiame dirvožemyje bus sumontuoti dirvožemio drėgmės jutikliai, kad būtų kuo mažiau naudojamas vanduo.

Taip pat dėmesys skiriamas natūralios šviesos maksimaliam padidinimui viduje, todėl stebėjimo sistemos automatiškai sureguliuos šilumą ir šviesą, kad būtų užtikrintas komfortas ir sumažėtų energijos suvartojimas. Be to, išeikvota šiluma bus naudojama karšto vandens poreikiui patenkinti, nuotekos bus perdirbamos, o statinyje pirmenybė teikiama perdirbtų medžiagų naudojimui.

 

Dar nėra žinoma, kada turėtų būti baigtas „Zhuhai Jinwan“ visuomenės meno centras, nors, sprendžiant pagal pateiktas statybų nuotraukas, darbai jau vyksta.

Daugelis žymiausių „Zaha Hadid Architects“ projektų pastaruoju metu įgyvendinta Kinijoje, įskaitant „Leeza Soho“, Pekino Daxingo tarptautinį oro uostą ir neseniai pristatytą futbolo stadioną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(2)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: