„Škoda“ džiaugiasi pardavusi jau du milijonus visureigių, bet kiek iš jų yra elektriniai?  ()

„Škoda“, kaip ir visi automobilių gamintojai, ruošiasi elektriniai ateičiai. Protinga ją pradėti nuo visureigių bei krosoverių, kurių populiarumas ir toliau auga. „Škoda“ neseniai peržengė 2 milijonų parduotų visureigių ribą, bet kiek tarp jų buvo elektromobilių? Atsakymas paprastas - nedaug.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš tikrųjų, didesnė elektromobilių dalis ten būtų buvęs neįtikėtinas siurprizas, nes „Škoda Enyaq iV“ gaminamas tik nuo lapkričio. Tai - kol kas vienintelis ne Vokietijoje gaminamas MEB platformos automobilis. Planuojama, kad Čekijoje per dieną vėliau bus pagaminama po 250-300 „Enyaq iV“ visureigių, bet kol kas tokia gamybos sparta nėra pasiekta.

Tai kokie „Škoda“ visureigiai buvo populiariausi toje dviejų milijonų istorijoje?

  • „Yeti“ - 684,5 tūkst.
  • „Kodiaq“ - 593,6 tūkst.
  • „Karoq“ - 454,8 tūkst.
  • „Kamiq“ - 266 tūkst.
  • „Enyaq iV“ - 1,1 tūkst.

 

Taip, „Škoda Enyaq iV“ gatvėse kol kas nėra daug. Tačiau jų tikrai daugės, nes 40 % „Škoda“ pardavimų jau yra visureigiai/krosoveriai. „Enyaq iV“ taip pat turėtų su laiku būti pakankamai populiarus elektromobilis.

„Škoda Enyaq iV“, kuris yra tikras „Volkswagen ID.4“ brolis-dvynys, Europoje kainuoja nuo 33-35 tūkstančių eurų. 55-82 kWh baterijos leidžia automobiliui įveikti  340-500 km (WLTP). Kaip visada, viskas priklauso nuo pasirinktos versijos. 77 kWh baterija perstumia „Enyaq iV“ kainą per 40 tūkstančių eurų ribą ar, priklausomai nuo komplektacijos, priartina ją prie 50 tūkstančių. „Enyaq iV“ nėra didelis automobilis - jo ilgis siekia tik 4,65 metrus. Tačiau viduje vidutinei šeimai vietos neturėtų pritrūkti.

 

Aišku, „Škoda“ ateityje tikrai yra ir didesnių elektrinių visureigių, tik jų reikės palaukti. Jie taip pat bus kuriami ant bendrų „Volkswagen“ platformų, todėl pamatę naują elektrinį VW netrukus pamatysite ir „Škoda“ versiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(3)
(6)

Komentarai ()

Susijusios žymos: