Kokį automobilį jums primena prabanga tviskantis kiniškas „BAIC BJ90“?  ()

„BAIC BJ90“ - tai didelis visureigis, Kinijoje gaminamas nuo 2017 metų. Tai yra labai brangus automobilis - doleriais jo vertė siekia 100-140 tūkstančių. Bet ar jis jums nieko neprimena?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„BAIC Motor“ - tai didžiulė automobilių korporacija. Kontrolinis akcijų paketas priklauso Kinijos valdžiai ir didžioji BAIC produkcijos dalis lieka gimtojoje šalyje. Tačiau elektromobilių dizija „BJEV“ svajoja savo modelius pasiūlyti ir vakarams. Bet šįkart - apie senesnį modelį BJ90.

Pirmą kartą itin prabangus BJ90 pastebėtas 2015 metais. Oficialiai jis pristatytas 2017 metais, o jau 2018-aisiais pasiekė pirmuosius pirkėjus. Tai - 5,2 metrų ilgio visureigis su 3 litrų V6 arba 4 litrų V8 varikliu po kapotu. Labai brangus automobilis yra ir labai prabangus. Jo aukštis siekia 1,9 metrus, kad viduje būtų daug erdvės, o salonas yra išdailintas kokybiškomis medžiagomis.

Bet ar šis automobilis jums nieko neprimena? Jokie jo dizaino elementai, ypač priekinės grotelės jums neprimena jokios vakarietiškos markės? Iš tikrųjų, nesunku pastebėti, kad BJ90 kūrėjai įkvėpimo sėmėsi iš „Jeep“. Greičiausiai labiausiai iš Kinijoje parduodamo „Jeep Grand Commander“.

 

Tačiau tai, kaip kinai įkvėpimo ieško vakarietiškų automobilių dizainuose, nėra naujiena. Naujiena tai, kad jie tai daro net ir bendraudami su kitais Vakarų automobilių gamintojais. „BAIC BJ90“ buvo sukurtas „Mercedes-Benz GL-Class“ pagrindu, nors yra pastebimai didesnis. Taip yra dėl to, kad „Daimler“ kompanijai priklauso 12 % BAIC akcijų. Matyt, BJ90 yra pakankamai toli nuo „Jeep“ (tai tikrai nėra kopija), kad principus, susijusius su intelektine nuosavybe, būtų galima palikti fone.

 

„BAIC BJ90“ yra labai brangus, todėl retas. Per 2019-uosius kompanija pardavė 258 tokius automobilius, 2020-ieji nebuvo daug geresni. Daug pigesnis, bet MB genų neturintis „Jeep Grand Commander“ gali pasigirti tūkstantiniais pardavimais, todėl apie konfliktus ir nekalbama.

„Daimler“ į kiniškus automobilių gamintojus investuoja dėl to, kad Kinija yra labai didelė elektromobilių rinka. „Daimler“ yra investavusi į BAIC, bet dar bendradarbiauja ir su BYD - kartu su šia kinų kompanija kuria „Denza“ elektromobilius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(8)
(-2)

Komentarai ()