Lietuvos Karinių oro pajėgų orlaivis „Spartan“ iš arti: skraidina ir delfinus, ir sužeistus karius (Video)  ()

Šiauliuose, Zoknių aerodrome veikia Lietuvos karinių oro pajėgų aviacijos bazė. Čia gali kilti ir leistis visi didžiausi pasaulio lėktuvai. „Net atsarginis kilimo-tūpimo takas (3,2 km) yra ilgesnis nei Vilniaus oro uosto. Antras takas leidžia naudoti šį oro uostą ištisus metus“, - sako LK KOP AB vyresnysis karininkas Arnas Glazauskas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš bazėje šiuo metu misijas atliekančių lėktuvų - C-27J „Spartan“. Tai - italų gamybos turbo propelerinis lėktuvas, Lietuvos kariuomenės naudojamas nuo 2007 m. „Spartan“ įgulos vadas-instruktorius mjr. Mindaugas Garbenis papasakojo, kad labiausiai jam įsiminė misija, kuomet Klaipėdoje uždarius delfinariumą, teko į Graikiją skraidinti delfinus: „Čia buvo du rezervuarai padaryti dideli, pripilti vandens ir delfinai taip į lėktuvą buvo patalpinti“.

Tačiau ne visos misijos tokios smagios. „Spartanui“ yra tekę į Druskininkus reabilitacijai skraidinti ir sužeistus Ukrainos karius, taip pat mjr. M. Garbenis su liūdesiu prisimena, kaip skraidino žuvusį karį. 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mokslo sriuba
Mokslo sriuba
(6)
(2)
(4)

Komentarai ()