Tai įspūdingas 13 colių verslo klasės nešiojamas kompiuteris, kuris akimirksniu virsta į planšetę: fantastiški parametrai, aukščiausia kokybė ir prabangus dizainas („Asus ZenBook Flip S“ apžvalga, Foto)  ()

Mobilus, daug keliaujantis ir dirbantis žmogus, kuriam reikalingas galingas, universalus bet kartu ir neapsunkinantis kompiuteris - ar atpažįstate save šiame apibrėžime? Net jei tai nesate jūs, vis tiek kviečiame paskaityti apie „Asus ZenBook Flip S“ - lengvą nešiojamą kompiuterį-planšetę, kuris šalia geriausių savo funkcijų dar siūlo ir šiek tiek prabangos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Asus ZenBook Flip S UX371“ - tai 13 colių verslo klasės nešiojamas kompiuteris, tiesiai prieš naudotojo akis virstantis didele planšete. Kartu tai - galinga darbo ir pramogų mašina, savo savybėmis nustelbianti ir gerokai sunkesnius kompiuterius. „ZenBook Flip S“ bandėme porą savaičių, per kurias šis kompiuteris paliko labai gerą įspūdį. Bet apie viską iš pradžių. „Asus“ siūlo kelias skirtingas „ZenBook Flip S“ versijas, bet štai kokiomis specifikacijomis galėjo pasigirti konkrečiai tas kompiuteris, kuris buvo mūsų rankose:

„Asus ZenBook Flip S UX371“

  • Procesorius: „Intel Core i7-1165G7“, 2,8 GHz, 4 branduoliai, 8 loginiai procesoriai;
  • Grafika: integruota „Intel Iris Xe Graphics;
  • Darbinė atmintis: 16 GB;
  • Atmintis: 1 TB SSD;
  • Ryšiai: „Wi-Fi 6“ ir „Bluetooth 5.0“
  • Ekranas: 13,3 colių, 4K UHD (3840 x 2160), 60 Hz;
  • Baterija: 67 Wh;
  • Lizdai: 1 X USB A, 2 X „Thunderbolt“ (USB C),1 x HDMI
  • Išmatavimai ir svoris: 30,50 x 21,10 x 1,19 cm, 1,2 kg.
  • Kaina: apie 1500€

Tai - aukštos klasės specifikacijos. Norėdami sutaupyti vietoje 4K ekrano galėsite pasirinkti kuklesnį FHD (1920 x 1080 px) ekraną, kuris ne tik pasaugos jūsų piniginę, bet dar ir tausos baterijos resursus. Galite rinktis ir „Intel Core i5“ procesorių, 8 GB darbinę atmintį. Galimybių sumažinti šiaip jau nemažą „ZenBook Flip S“ kainą tikrai yra ir jomis verta naudotis, jei kai kurios iš įspūdingų  „ZenBook Flip S“ savybių jums nėra svarbios. Taip, 4K raiška džiugins jūsų akis, bet 13,3 colių ekranas yra pakankamai mažas, kad nesigailėtumėte įsigiję ir 1080p versiją.

 

Pakuotėje rasite patį kompiuterį, jo dokumentus, paprastą medžiaginį dėklą, pieštuką liečiamam ekranui ir porą adapterių, kurie kompensuos lizdų trūkumus - USB-C į 3,5 audio bei USB-A į „Ethernet“.

Prabanga ir dizainas

Naujos kartos „ZenBook Flip S“ yra išties gražus įrenginys. Vos paėmus kompiuterį į rankas galima pajusti jo kokybę. Metalinis, šaltas, bet kartu ir lengvas „ZenBook Flip S“ greitai išduoda, iš ko yra pagamintas - aliumininis korpusas ne tik atrodo gražiai, bet yra ir malonus liesti.

Juodos prabangos estetiką pagyviną vario spalvos (bet vis tiek aliumininis) rėmelis, apvedęs visą kompiuterio perimetrą. Ta pačią spalva išdidžiai paryškintas ir „Asus“ logotipas ant ekrano nugarėlės. Matinė juoda spalva renka pirštų antspaudus, o ir dulkės ant jos matosi labai ryškiai, bet su kompiuteriu tikriausiai vis tiek nešiositės mikropluošto šluostę.

Naujo kompiuterio vyriai yra pakankamai standūs. Gal net kiek per daug standūs - viena ranka šio kompiuterio taip paprastai neatversite. Bet nesunku suprasti, kodėl taip turi būti - planšete virtęs kompiuteris tų pačių vyrių dėka gali stovėti kaip palapinė.

Be to, užvertą kompiuterį prilaiko ir magnetai, o atversti jo nepadeda ir tai, kad išpjova pirštui nėra labai gili. Šis skundas, tikėtina, ištirptų per pirmus kelis mėnesius, kai vyriai šiek tiek išsimankštintų, o naudotojas priprastų, todėl laikyti to tikru trūkumu nedrįstame.

Juolab, kad atidarius „ZenBook Flip S“ pamatome plačiai išdėstytą klaviatūrą - šio privalumo negalima nuvertinti. „Asus“ čia išties pasistengė - nors fizinės skaičių klaviatūros „ZenBook Flip S“ neturi, kompiuterio klaviatūra yra išsiplėtusi per visą korpuso plotį. Tai reiškia, kad tarpai tarp mygtukų yra labai patogūs, o pratintis nėra prie ko.

Skaičių klaviatūra iš tikrųjų egzistuoja - ji slepiasi integruotoje pelėje. Šis „Asus“ išradimas sutinkamas nemažoje dalyje gamintojo kompiuterių ir veikia stebėtinai gerai. Skaičių klaviatūra įjungiama palietus viršutinį pelės kampą - iki tol skaičiai nėra matomi. Degantys skaičiai netrukdo naudoti pelės, nors kompiuteris kartais gali neteisingai atspėti, ar norite paspausti ant kokios ikonos ekrane, ar bandote surinkti skaičių.

 

Bet nepamirškime, kad „ZenBook Flip S“ nėra tik nešiojamas kompiuteris - tai yra du viename. Kompiuteris žino, kada virsta planšete - šis funkcionalumas yra įkeptas tiesiai į „Windows 10“. Tie standūs vyriai, dėl kurių visai ką tik abejojome, dabar parodo savo vertę - jie išlaiko ekraną kone bet kurioje padėtyje. Galime įsivaizduoti, kaip skrendant lėktuvų ar kokiame viešbučio kambaryje „ZenBook Flip S“ stovėtų kaip filmus rodanti palapinė

Žinoma, planšetės režime „ZenBook Flip S“ išjungia fizinę klaviatūrą ir pelę. Kompiuterio pėdutės dabar saugo ekrano nugarėlę nuo susibraižymo, bet jokio magnetinio užrakto čia nėra - ekranas laisvai pasitraukia nuo korpuso. Dėl to ir dėl solidžiai griežtų korpuso linijų pakelti ant stalo gulinčią „ZenBook Flip S“ planšetę gali būti kiek sudėtinga. Bet greitai susigaudysite, kad geriausia kompiuterį pagriebti už kraštų arčiau vyrių. Paguldytas ant stalo „ZenBook Flip S“ niekada nesiilsi ant prispaustos klaviatūros - ji yra įleista giliau, kaip ir turi būti.

Darbas

„Asus ZenBook Flip S“ yra sutvertas darbui ir pramogoms. Bet ant ekrano matomas standartinis „Republic of Gamers“ logotipas ten atrodo ne vietoje. Žinoma, „ZenBook Flip S“ turi 11 kartos „Intel Core i7-1165G7“ (arba „i5“) procesorių ir 8-16 GB darbinės atminties - su šiuo kompiuteriu tikrai galima pažaisti kai kuriuos ne pačius naujausius ar sunkiausius žaidimus. Bet jis neturi dedikuotos grafikos plokštės ir yra labai plonas, todėl efektyvaus aušinimo tikėtis neverta.

Tačiau „ZenBook Flip S“ leidžia kelyje redaguoti nuotraukas ir vaizdo įrašus. Prie to prisideda ne tik procesorius ir talpi darbinė atmintis, bet ir itin ryškus ekranas. „ZenBook Flip S“ ekranas pasižymi aukštu spalvų tikslumu (100 % DCI-P3), aukštu kontrastu, HDR galimybėmis. Tai yra galinga mašina darbui, ypač jei kuriate meną ar vaizdinį turinį įvairioms interneto platformoms.

 

Žinoma, tas ekranas gali būti valdomas ir lietimu bei specialiai tam skirtu prieštuku. Vėlgi, jis yra labai tikslus, reaguoja į skirtingo lygio paspaudimus. Tai patiks eskizus, planus ar tiesiog skaitmeninį meną piešiantiems žmonėms.

„Asus ZenBook Flip S“ turi aktyvią aušinimo sistemą ir korpusas įkaista tik šiek tiek. Aišku, „Asus“ suteikia galimybę valdyti ventiliatorių profilį ir jis automatiškai pasikeičia, kai kompiuteris yra naudojamas kaip planšetė. Beje, „ZenBook Flip S“ atitinka JAV Ginkluotųjų pajėgų MIL-STD 810G standartą, kuris nurodo, kad įrenginys yra atsparus vibracijai, smūgiams, šalčiui ir gali dirbti dideliame aukštyje.

Net ir klaviatūra bei integruota pelė veikia puikiai. Žinoma, tai - nieko ypatingo (mygtukai nėra mechaniniai), bet niekada negalima nuvertinti gero produkto ergonomikos. Ryškiai apšviečiama klaviatūra yra labai patogi ir neturi jokių keistenybių, prie kurių reikėtų priprasti. Bet ar gali būti, kad tai yra kompiuteris be trūkumų?

Žinoma, kad ne. „Asus“ sukūrė „ZenBook Flip S“ kaip išskirtinai mobilią mašiną, todėl galima pateisinti negausų lizdų pasirinkimą - tik vienas USB-A, bet pora įkrovimui tinkamų USB-C yra suprantama, o pilno dydžio HDMI apskritai yra maloni staigmena. Bet kodėl „ZenBook Flip S“ neturi ausinių lizdo? Aišku, pakuotėje yra adapteris, bet kai jo tikrai reikės, tikriausiai jo neturėsite. Nėra ir jokio atminties kortelės lizdo.

Be to, dabartinių laikų realijos verčia atkreipti dėmesį į interneto kamerų realybę. Ir „ZenBook Flip S“ kamera yra prastos kokybės. 

Pramogos

Na gerai, pačių naujausių žaidimų „ZenBook Flip S“ nežaisite, bet šis kompiuteris vis tiek puikiai tinka pramogoms. Jau ne kartą minėjome jo ypatingai gražų ekraną. Galbūt 4K raiška yra perteklinė, turint omenyje, kad ji godžiai naudoja baterijos resursus, bet vaizdo kokybė yra tiesiog neįtikėtinai gerai. Ryškios, tikslios spalvos įtrauks jus į jūsų mėgstamiausius filmus ar „Youtube“ vaizdo įrašus. Ekrano pasiekiamas 400 nt ryškumas (450 nt, jei pasirinksite 1080p ekraną) nepriblokš, bet „Asus“ džiaugiasi, kad jis skleidžia nedaug mėlynos šviesos. Galiausiai, ekranas užima 80 % viso korpuso dalies paviršiaus, todėl jį supa tik plonas rėmelis.

 

Tiesa, verta paminėti, kad ekranas nėra matinis. Blizgūs paviršiai mėgsta pasipuošti pirštų antspaudais, o ir šalia ryškių šviesos šaltinių norisi kovoti su atspindžiais. Tačiau prie to reikia priprasti - juk tai yra planšetė.

Be to, nepaisant šio kompiuterio plonumo, „ZenBook Flip S“ yra aktyviai aušinamas, bet vis tiek veikia tyliai. Kalbant apie garsą, ant „ZenBook Flip S“ korpuso matoma „harman/kardon“ yra tarsi pažadas, kad bus pamalonintos ir jūsų ausys. „ZenBook Flip S“ groja garsiai ir kokybiškai. Tai nėra muzikinis centras, bet jis skamba puikiai. Aišku, kai įrenginys yra toks mažas, stereo efektas nėra stiprus, bet skųstis nelabai rasite kuo.

Galiausiai, verta prisiminti ir tai, kad „ZenBook Flip S“ yra planšetė. Klaviatūra tiesiog pasitraukia iš kelio, kai norite žiūrėti filmą. „ZenBook Flip S“ gali įsitaisyti palapinės ar išvirkščio laptopo padėtyje, todėl yra patogiai naudojamas net ten, kur trūksta vietos. Be to, taip dar labiau atidengiami kompiuterio garsiakalbiai.

Universalus - tai neidealus niekam?

Pabaigai, reikėtų pakalbėti apie „ZenBook Flip S“ formą. Tai nėra vienintelis kompiuteris, suderinantis laptopo ir planšetės funkcijas, bet tai - vienas iš geriausių jei ne geriausias tokios formos įrenginys. Tikriausiai esate pripratę, kad multifunkciniai įrankiai atlieka daug darbų, bet nei vieno nedirba idealiai - „ZenBook Flip S“ yra šio principo pavyzdys?

Na, ne visai. Žinoma, kaip planšetė „ZenBook Flip S“ yra labai storas įrenginys, bet toje storymėje - galingas procesorius ir didelė 67 Wh baterija. Gamintojas žada, kad „ZenBook Flip S“ su pilnai įkrauta baterija dirbs iki 15 valandų, bet tai labai priklauso nuo to, kaip šį įrenginį naudosite. 7-8 valandos yra labai geras rezultatas.

 

Laikyti „ZenBook Flip S“ rankose nėra labai patogu, tačiau nepaisant to, tai yra galingas planšetinis kompiuteris. Jei jums reikalingas ir nešiojamas kompiuteris, bet norite ir planšetės, „ZenBook Flip S“ yra logiškas, net jei prabangus pasirinkimas.

Apibendrinimui

„Asus ZenBook Flip S“ yra stilingas, tvirtas ir solidus įrenginys. Galbūt tai - ta elektroninė prabanga, kokios jums reikia. 11-os kartos „Intel“ procesorius ir 16 GB darbinė atmintis iš tikrųjų džiugina, o lietimui jautrus ekranas pravers dažniau nei manote. Be to, 67 Wh baterija 1,2 kg sveriančiame įrenginyje yra kaip tik tai, ko reikia dažnai keliaujantiems žmonėms. „ZenBook Flip S“ yra toks įrenginys, kurį lengva rekomenduoti tiems, kurie vertina kokybę, dizainą ir galią.

Privalumai:

  • Solidus, prabangus ir ergonomiškas dizainas;
  • Puikiai išnaudotas kompiuterio dydis - plati, patogi klaviatūra ir didelis ekranas;
  • Tikslių spalvų ekranas, nepriklausomai nuo to, ar pasirinksite FHD ar 4K;
  • Jautrus ir tikslus liečiamas ekranas, pridedamas pieštukas;
  • Didelė 67 Wh baterija, įkraunama per vieną iš dviejų „Thunderbolt“ lizdų;
  • Planšetinio kompiuterio privalumai ir stovėsena.

Trūkumai:

  • Šiek tiek nuvilianti kamera;
  • Nėra 3,5 mm lizdo;
  • Nėra atminties kortelių skaitytuvo.
  • Didoka kaina - apie 1500€

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(2)
(2)

Komentarai ()