Elonas Muskas nebėra toks optimistiškas dėl „Tesla Semi“ gamybos - atskleidė, kur yra didžiausia kliūtis  (6)

„Tesla Semi“ pirmą kartą buvo parodytas 2017 metais. Tada buvo žadama, kad gamyba prasidės jau 2019-aisiais. Pasipylė užsakymai, tačiau „Semi“ iki šiol nėra gaminamas. Elonas Muskas net nėra toks optimistiškas apie šiuos metus ir atskleidė, kas stabdo elektrinį vilkiką „Semi“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tesla Semi“ gamyba buvo atidėta kelis kartus. Tačiau pastaruoju metu atrodė, kad vertingoji „Tesla“ jau susitvarkė su didžiausiais savo augimo iššūkiais ir tuoj pradės masinę „Semi“ gamybą. Iš tikrųjų, priežasčių taip manyti turėjome nemažai.

Praeitų metų vasarą Elonas Muskas darbuotojams rašė, kad laikas pradėti didesnio masto „Semi“ gamybą. Šiemet „Tesla“ jau žadėjo, kad „Semi“ gamyba prasidės iki metų pabaigos - pirmieji sunkvežimiai pirkėjus turėtų pasiekti dar iki 2022 metų. „PepsiCo“, vienas iš didžiausių „Semi“ pirkėjų, paskelbė, kad šiemet tikisi sulaukti bent 15 elektrinių vilkikų. Iš viso kompanija užsakė 100 „Semi“, bet tikėtina, kad šis užsakymas augs.

 

Galiausiai, vilčių, kad „Semi“ jau yra ant masinės gamybos slenksčio, suteikė ir „Tesla“ surengti filmavimai bei fotosesijos. Žmonės vis dažniau „Semi“ prototipus pastebėjo ir bendro naudojimo keliuose. Elektrinio vilkiko laukia ir daug visiškai su logistika ir sunkvežimiais nesusijusių žmonių. Tačiau dabar Elonas Muskas ant šio entuziazmo užpylė šalto vandens.

„Twitter“ tinkle Elonas Muskas atsakė į sekėjo klausimą „Kaip sekasi su „Semi“, Elonai? Kokiais metais pamatysime vieną vairuotoją sekančių autonominių vilkikų kolonas?“ Muskas atsakė labai trumpai - „Mus dabar riboja baterijų elementai, bet tikriausiai kitais metais bus gerai“.

 

Tai, žinoma, nereiškia, kad „Semi“ gamyba neprasidės šiemet, tačiau greičiausiai ji nebus tokia produktyvi kaip buvo manyta. „Semi“ turėtų naudoti naujas „Tesla 4680“ baterijas, bet jų gamyba kol kas stringa. Nepadeda ir tai, kad „Tesla“ elektromobiliai yra tarsi kompiuteriai ant ratų, o šiuo metu pasaulyje tragiškai trūksta kompiuterinių lustų. Visgi, panašu, kad bent jau kitais metais daugiau „Semi“ pasieks JAV ir Europos greitkelius. Vėliau ir Australijos, jei ten bus priimtas ir būdamas tokio pločio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(8)
(-3)

Komentarai (6)