Maksimalus atsipalaidavimas ir išskirtiniai pojūčiai: nauja telefonų programėlė sukels į LSD primenančius pojūčius ir ją išbandę tvirtina - tai veikia  (2)

Nauja išmaniųjų telefonų programėlė, pavadinta „Lumenate“, žada pakeisti jūsų sąmonę, panašią į LSD kelionę, naudojant mirksinčias šviesas. Ir, anot „Vice“, tai iš tikrųjų gali veikti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Programėlės kūrėjai teigia, kad ji gali padėti „nukreipti jūsų smegenis į unikalią ir galingą pakitusią sąmonės būseną tarp gilios meditacijos ir klasikinės psichodelikos“. Kitaip tariant, aiškesnis protas ar puikus nakties miegas.

Jungtinės Karalystės programinės įrangos inžinierių Tomo Galea ir Jay Conlono sukurtos programėlės tikslas yra „padaryti pasąmonės tyrimus labiau prieinamus nei bet kada anksčiau“.

„Mūsų kelionė prasidėjo nuo interviu su „Burning Man“ festivalio dalyviais apie tai, ką jiems reiškia laisvė, ir tęsėsi iki kelių mėnesių EEG smegenų skenavimo, kuriant ir optimizuojant pakitusių būsenų sukėlimo metodą naudojant šviesą ir garsą“, – rašoma programėlės svetainėje.

Net aktorė, „Auksinio gaublio“ laureatė Rosamund Pike investavo į įmonę ir dabar yra įmonės kūrybos direktorė.

 

„Pagrindiniu lygmeniu, mirksint šviesai, smegenys taip pat mirksi sinchroniškai ir siunčia signalą, kad kažkas keičiasi“, – sakė Galea. „Ir palaipsniui tas sinchronizavimas su šviesa plinta per smegenis ir leidžia jums nusiųsti ją į norimą vietą“.

Realiame pasaulyje tai reiškia, kad sėdėdami šiaip visiškai tamsioje patalpoje žibintuvėlį, esantį išmaniojo telefono gale, priglausite prie veido užmerktomis akimis.

Esant tokiai norimai būsenai ar padidėjusiai sąmonei, pasak „Vice“, smegenys padidina funkcinį ryšį ir sumažina aktyvumą numatytojo režimo tinkle. Kraštutiniais atvejais tai gali sukelti haliucinacijas, kol jūsų akys vis dar užmerktos.

2019 m. tyrime, kuriame dalyvavo 19 studentų, Sasekso universiteto mokslininkų grupė nustatė, kad „stroboskopinė stimuliacija žymiai padidino subjektyvios patirties intensyvumą ir diapazoną, pateikiant pranešimus apie paprastas ir sudėtingas regėjimo haliucinacijas“. Vis dėlto, tyrimas dar turi būti peržiūrėtas.

 

„Vice“ žurnalistas Davidas Hillieris apibūdino vaizdus, panašius į „šešėlinę fraktalinės šviesos lentelę, pinančias geometrines figūras ir begalinį tunelį“, kai stipriai užmerkiate akis.

Iš pradžių jis nustatė, kad patirtis buvo labiau „įdomi“, o ne „naudinga“. Lovoje 20 minučių trukmės seansas privertė jį pasijusti taip, lyg jis „praleido popietę nieko neveikdamas viešbučio SPA saugiame pasaulyje, kur neegzistuoja COVID-19 pandemija, smurtas ir nerimas“.

Tačiau po kelių bandymų Hillieris padarė išvadą, kad dauguma žmonių, naudodami „Lumenate“ programėlę, galėtų patirti unikalius pojūčius.

Programėlę galite atsisiųsti čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(11)
(33)

Komentarai (2)