„Tesla“ pristatė pirmojo ketvirčio rezultatus - tokio rekordinio pasiekimo niekas nesitikėjo  ()

„Tesla“ pristatė 2021 m. pirmojo ketvirčio gamybos ir pardavimų rezultatus. Kaip ir tikėtasi, automobilių gamintojas pasiekė rekordinius pirmojo ketvirčio skaičius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tesla“ praėjusių metų paskutinįjį ketvirtį pasiekė bendrą pardavimų rekordą, tačiau nebuvo tikimasi, kad 2021 m. pirmąjį ketvirtį automobilių gamintojas vėl sumuš rekordą.

Automobilių gamintojai paprastai pastebi sezoninį pardavimo sumažėjimą per pirmąjį ketvirtį, o „Tesla“ taip pat šį kartą kilo keletas gamybos problemų. Ji kelioms dienoms turėjo uždaryti gamyklą Fremonte dėl „detalių tiekimo problemų“, o atnaujintai versijai ji turėjo pakeisti „Model S“ ir „Model X“ gamybos linijas.

Kompanija beveik visą ketvirtį negamino „Model S“ ir „Model X“ automobilių, nes sausio mėnesį turėjo likviduoti ankstesnes dviejų elektrinių transporto priemonių versijas.

 

Dėl šių apribojimų analitikai pateikė daug įvairių įžvalgų. Vieni svarstė, kad „Tesla“ parduos vos 88 000 vienetų, kaip 2020 m. pirmąjį ketvirtį, o kiti numatė, kad automobilių gamintojas pasieks 2020 m. ketvirtojo ketvirčio rekordą, parduodamas 180 000 vienetų.

Dabar „Tesla“ pristatė 2021 metų pirmojo ketvirčio rezultatus: 180 338 pagamintos transporto priemones ir 184 800 parduotų automobilių.

Kaip matote, tai yra daug daugiau nei dauguma tikėjosi. „Tesla“ ne tik pagerino visų pirmųjų ketvirčių rekordą, bet ir bendrą pardavimų rekordą. „Tesla“ pardavimai per metus padidėjo 110 %, o per ketvirtį – 2 %.

 

„Pirmąjį ketvirtį pagaminome šiek tiek daugiau nei 180 000 transporto priemonių ir pristatėme beveik 185 000 transporto priemonių. Mus džiugina stiprus „Model Y“ priėmimas Kinijoje ir greitas perėjimas prie visų gamybos pajėgumų. Naujieji „Model S“ ir „Model X“ taip pat buvo ypač gerai įvertinti, nes naujoji įranga buvo sumontuota ir išbandyta pirmąjį ketvirtį, o mes esame ankstyvoje gamybos stadijoje.“

„Tesla“ patvirtino, kad nauji atnaujinti „Model S“ ir „Model X“ šį ketvirtį dar nebuvo parduoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(1)
(8)

Komentarai ()