„Facebook“ pasisakė dėl nutekintų ir nemokamai išplatintų duomenų: nutekinti ir pačių socialinio tinklo kūrėjų duomenys  ()

Užsienio žiniasklaida skelbia, kad tarp 533 milijonų nutekintų „Facebook“ vartotojų asmeninių duomenų yra ir socialinio tinklo įkūrėjo bei jį valdančios įmonės vadovo Marko Zuckerbergo duomenys.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-04-06 „Facebook“ pasisakė dėl nutekintų ir nemokamai išplatintų duomenų: nutekinti ir pačių socialinio tinklo kūrėjų duomenys  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„The Daily Mail“ skelbia, kad viename forumų programišiai paskelbė ne tik M.Zuckerbergo telefono numerį, bet ir jo gimimo datą, buvimo vietą, santuokinę padėtį.

Šeštadienį buvo pranešta, kad nemokamai interneto forume buvo paskelbti daugiau nei pusės milijardo „Facebook“ vartotojų telefonų numeriai ir įvairūs asmens duomenys.

Apie tai pirmasis paskelbęs „Business Insider“ pranešė, kad nutekinti duomenys apima daugiau nei 533 milijonų „Facebook“ vartotojų iš 106 šalių asmeninę informaciją, įskaitant daugiau nei 32 milijonus duomenų apie vartotojus Jungtinėse Amerikos Valstijose, 11 milijonų vartotojų Jungtinėje Karalystėje ir 6 milijonus vartotojų Indijoje bei daugybę vartotojų iš daugiau nei šimto šalių.

 

Anot „Business Insider“, nutekinti telefonų numeriai, „Facebook“ profilių adresai, vardai, buvimo vietos, gimimo datos, biografijos duomenys ir, kai kuriais atvejais, elektroninio pašto adresai.

„The Daily Mail“ duomenimis, taip pat buvo nutekinti ir kitų „Facebook“ įkūrėjų Chriso Hugheso bei Dustino Moskovitzo asmens duomenys.

„Facebook“ atstovas: tai – seni duomenys

„Facebook“ atstovas savo komentare pabrėžė, esą tai – seni duomenys, apie kuriuos buvo pranešta 2019 metais.

„Mes aptikome ir išsprendėme šią problemą 2019-ųjų rugpjūtį“, – teigė atstovas.

Izraelio elektroninių nusikaltimų žvalgybos įmonės „Hudson Rock“ vienas įkūrėjų Alonas Galas teigė, kad asmens duomenų informacija programišių platinama nuo sausio mėnesio.

 

Esą duomenys kurį laiką būdavo parduodami ir perparduodami, o po paskelbimo forume jie tapo prieinami už dyką. A.Galo teigimu, šie duomenys yra tikri, o kad paskelbti telefono numeriai yra tikrai nurodomų asmenų, patvirtina ir kai kurie žurnalistai.

„Reuters“ žurnalistai nesėkmingai bandė susisiekti su duomenis paskelbusiu žmogumi.

„The Daily Mail“ pažymi, kad „Facebook“ su asmens duomenų saugumo problemomis susiduria metai iš metų.

2018 metais socialiniam tinkui teko išjungti funkciją, leidusią vartotojams ieškoti vienas kito naudojant telefono numerius.

Tai padaryta paaiškėjus, kad skandalingai pagarsėjusi „Cambridge Analytica“ be žmonių žinios ar sutikimo gavo informaciją apie 87 milijonus „Facebook“ vartotojų.

A.Galas „Reuters“ sakė, kad feisbuko vartotojai ateinančius kelis mėnesius turėtų būti budrūs.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(1)
(1)
(0)

Komentarai ()