LG deda tašką - milžiniškus nuostolius nešusio gaminio daugiau nebebus, sutelks dėmesį sėkmingesnėms sritims (Video)  (12)

Nuo 2015 metų kompanijos mobiliųjų telefonų padalinys buvo nuostolingas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

LG oficialiai paskelbė pasitraukianti iš telefonų gamybos ir pardavimo verslo. Prieš porą savaičių tokią vidinę informaciją pateikė Bloomberg, tačiau dabar komapnijos atstovas ją patvirtino.

Pranešime sakoma, kad tokį sprendimą priėmusi „kompanija galės sutelkti resursus sėkmingesnėms sritims: elektromobilių komponentams, išmaniųjų namų technologijoms, dirbtiniam intelektui ir sprendimams verslui“.

Jau pristatyti telefonai prekyboje kol kas liks, ir LG tvirtina ir toliau vykdysianti savo produktų palaikymą „laiką, kurio trukmė priklausys nuo regiono“. Kompanija nieko nesakė apie mobiliųjų telefonų padalinio darbuotojų atleidimą, tik kad „su įdarbinimu susijusios detalės bus sprendžiamos vietiniu lygiu“. LG šį verslą planuoja visiškai uždaryti iki liepos.

2020 metais kompanija stengėsi patraukti pirkėjų dėmesį neįprastų eksperimentinio dizaino išmaniųjų telefonų linija, kurioje buvo slankiojamasis Wing su pasukamu ekranu.


LG Wing pristatymas

 

Gandai apie mobiliojo padalino uždarymą sklandė jau keletą mėnesių. Nuo 2015 metų mobiliųjų įrenginių padalinys nešė tik nuostolius. Vien 2020 metais kompanija prarado ~$750 mln. Analitikų nuomone, LG išmaniuosius pražudė stipri konkurencija su Samsung Pietų Korėjos rinkoje, o taip pat daugybės Kinijos gamintojų spaudimas.

Šių metų kovą pasirodė pranešimai, kad LG rado išeitį ir nutarė mobiliųjų padaliįn parduoti. Puse lūpų kalbėta, kad netgi rastas šio biznio pirkėjas. Netrukus derybos su neįvardinta kompanija atsidūrė akligatvyje. Dar po kelių savaičių kompanija visiškai nutraukė būsimų savo telefonų su išslenkamais ekranais kūrimą ir planuotą šių metų pirmajame pusmetyje telefonų pristatymą atidėjo neapibrėžtam laikui.

 

LG papildė jau ir taip gan ilgą garsių gamintojų, nustojusių gaminti nuosavus telefonus, sąrašą. O juk pamenate, vos prieš dešimt metų rinkomės ne tik tarp iPhone ir Samsung? HTC, LG, Blackberry ir netgi Nokia? Nebūtų keista, jei po kelių metų kas nors pabandys prikelti prekės ženklą (kaip jau nutiko su Motorola, Nokia), ir jis vėl pasirodys niekam nereikalingas.


republic.ru

(10)
(1)
(9)

Komentarai (12)